Львів отримає від Швейцарії 11 трамваїв

трамваї у Львові
Трамваї у Львові/Андрій Андрух

Компанія Bernmobil зі Швейцарії передасть Львову 11 низькопідлогових трамваїв.

Такий меморандум підписали у Львові у понеділок, 22 квітня.

Як розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Фелікс Бауманн, ці трамваї – це перші низькопідлогові трамваї, які виготовили у Берні.

Проєкт «Бернські трамваї для Львова» передбачає, що Львівелектротранс також безкоштовно отримає рейкошліфувальний верстат, додаткові запчастини та підйомні пристрої для цих трамваїв. А технічні працівники львівського комунального підприємства пройдуть місячне практичне навчання у Берні. Крім того, проєкт передбачає надання  консультативних послуг у сфері сталої міської мобільності.

«Бернські трамваї для Львова»

Нагадаємо, у другому півріччі 2022 року у Львові підготували техніко-економічне обґрунтування на потенційну поставку до 75 трамвайних вагонів та надіслали проєктну заявку до Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань. І вже влітку 2023 року – отримали пропозицію розглянути можливу поставку трамваїв з Берна. Пізніше питання передачі трамваїв до Львова піднімала українська парламентсько-урядова делегація, яка перебувала у Швейцарії і підтвердила, що місту потрібен додатковий електротранспорт. Серед учасників делегації була народна депутатка Наталія Піпа.

Вживані вагони, а також обладнання та запчастини, Львову передає бернська компанія Bernmobil. Їх місто має отримати впродовж липня цього року - початку 2025 року. Доставка здійснюватиметься за рахунок швейцарської сторони. 10 з цих трамваїв курсуватимуть на лініях, а один використовуватимуть для запасних частин.

Нагадуємо, Львів безкоштовно отримає від Німеччини 12 вживаних трамваїв

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: