Зеленський обговорив із Байденом перший оборонний пакет після схвалення допомоги

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський/ ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з американським колегою Джо Байденом щодо виділення допомоги для України. Поміж іншим, йшлося про вміст майбутнього оборонного пакета. 

Про це глава держави повідомив у соцмережах у понеділок, 22 квітня.

Байден запевнив, що в разі схвалення законопроєкту Сенатом США негайно підпише закон. 

«Вдячний Джо Байдену за неослабну підтримку України та за справжнє глобальне лідерство. Я також відзначив двопартійну підтримку законопроекту та особисту роль спікера Майка Джонсона і лідера меншості Хакіма Джеффріса», — розповів Зеленський. 

Лідери обговорили перший пакет оборонної допомоги після ухвалення закону. 

«Маю запевнення Президента, що він буде швидким та потужним і посилить наші протиповітряні, далекобійні й артилерійські спроможності», — зауважив Зеленський. 

Також глава української держави відзначив, що рішення Палати представників США щодо конфіскації російських активів «посилає потужний сигнал усім партнерам» України.

Йшлося і про підписання двосторонньої безпекової угоди та підготовку до майбутнього Саміту миру.

Нагадуємо, 20 квітня палата представників США підтримала законопроєкт із допомогою для України в розмірі понад 60 мільярдів доларів. Тепер документ ще має пройти схвалення Сенату, який проведе голосування щодо цього 23 квітня.

Загальний обсяг допомоги американської допомоги для України майже 61 млрд доларів. З них біля 50 млрд – оборонні видатки. Також передбачено близько 8 млрд бюджетної підтримки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: