У Львівській громаді розкладуть приманки з вакциною від сказу для диких тварин

-98165d2d
Джерело фото/ ЛМР

На території Львівської громади проведуть профілактику сказу для диких тварин. Зокрема, у трьох мисливських господарствах розкладуть спеціальні приманки з вакциною.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Там зазначили, що фахівці Держпродспоживслужби цього року в травні проведуть профілактику захворювання сказу на території Львівської громади та усієї області. Зокрема, вони викладуть вакцини-приманки на узліссях, на узбіччі доріг, біля річок, на сільськогосподарських та мисливських угіддях тощо.

«Вакцинацію проведуть на площі 56 км2 Львівської громади, а в області – 12,194 тис. км2. Відповідно до розробленої схеми на кожен квадратний кілометр розмістять 25 доз вакцин. Такі заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, які є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію в громаді», – певнять в управлінні Держпродспоживслужби у Львівській області.

У Держпродспоживслужбі також зазначають, що вакцина-приманка безпечна для свійських і домашніх тварин та для людей. Зовні вона має вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна. Всередині є желеподібна капсула з антигеном вірусу сказу.

За інформацією Держпродспоживслужби, після поїдання вакцини, через 21 день, у тварин формується імунітет від сказу, який зберігається щонайменше один рік. Вакцини не викликають захворювання у молодих тварин, не виділяють вакцинний вірус зі слиною, безпечні для природного середовища та стабільні в польових умовах. 

Таким чином, мешканців громади просять не брати до рук та не переносити на інше місце цю вакцину.


Детальніше про сказ та як його можна підхопити - читайте у нашому матеріалі тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: