Сенат США підтримав скорочення процедури ухвалення законопроєкту, де міститься допомога Україні

прапори України та США
Shannon Stapleton/ Reuters

У Сенаті США закінчилось процедурне голосування за допомогу Україні.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у вівторок, 23 квітня.

За даними Укрінформу, ультраправий республіканець Майк Лі, який неодноразово виступав проти допомоги Україні, вніс поправку, яка мала заблокувати зусилля лідера демократів Чака Шумера провести розгляд H.R.815 без внесення поправок. Ініціативу сенатора Лі підтримали лише 46 законодавців зі 100-мандантої палати, вона не пройшла.

Далі сенатори проголосували за припинення дебатів по законопроєкту H.R.815. Для ухвалення цієї норми, за процедурою, необхідно було зібрати щонайменше 60 голосів. Таким чином припинення дебатів підтримали 80 законодавців, і лише 19 виступили проти.

Це відкрило шлях для винесення проєкту закону із зовнішньою допомогою на загальне голосування за спрощеною процедурою, проведення якого очікується пізніше цього ж дня.

Що передбачає законопроєкт

Нагадуємо, 20 квітня палата представників США підтримала законопроєкт із допомогою для України в розмірі понад 60 мільярдів доларів. Тепер документ ще має пройти схвалення Сенату, який проведе голосування щодо цього 23 квітня.

Загальний обсяг допомоги американської допомоги для України майже 61 млрд доларів. З них біля 50 млрд – оборонні видатки. Також передбачено близько 8 млрд бюджетної підтримки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: