Велика Британія анонсує один з найбільших в історії пакетів військової допомоги Україні

Британія
Ілюстративне фото/ LB

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у вівторок, 23 квітня, під час візиту до Польщі планує оголосити про найбільший в історії пакет військової допомоги для України.

Про це повідомили на сайт уряду Великої Британії.

Там розповіли, що цей пакет військової допомоги стане одним з найбільших в історії та включатиме в себе 500 мільйонів фунтів стерлінгів додаткового військового фінансування та постачання обладнання. 

Так, сьогодні, 23 квітня, у Варшаві Ріші Сунак зустрінеться з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском, а також - з з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Вони проведуть переговори щодо європейської безпеки та підтримки України. Після цього прем'єрні-міністр Британії поїде до Німеччини, щоб в Берліні зустрітися з канцлером Олафом Шольцем.

«Захист України від жорстоких амбіцій Росії життєво важливий для нашої безпеки та для всієї Європи. Якщо Путіну дозволять досягти успіху в цій загарбницькій війні, він не зупиниться на польському кордоні», - зазначив Ріші Сунак.

«Цей рекордний пакет військової допомоги дасть президенту Зеленському та його відважній нації більше необхідних засобів, щоб вигнати Путіна та відновити мир і стабільність у Європі. Великобританія була першою, хто надав ракети NLAW, першою, хто надав сучасні танки, і першою, хто надіслав ракети великої дальності», - підкреслює міністр оборони Британії Грант Шаппс.

Що включає пакет військової допомоги Україні від Британії: перелік

У пресслужбі британського прем’єра розповіли детальніше про партію військової допомоги від Міністерства оборони країни. Так, туди увійдуть:

  • 60 човнів, зокрема, рейдові та водолазні катери, а також морські гармати;
  • більше ніж 1600 ударних і протиповітряних ракет, а також додаткові ракети великої дальності Storm Shadow; 
  • понад 400 одиниць техніки, з них 160 захищених транспортних засобів «Хаскі», 162 бронемашини та 78 всюдиходів;
  • близько 4 мільйонів набоїв до стрілецької зброї.

Раніше ми повідомляли, що Конгрес США схвалив допомогу Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: