В Україні «закрутять гайки» для кремлеботів у TikTok та Telegram

photo1713966717
Колаж/ Дивись.інфо

В українському парламенті зареєстровано законопроєкт «про регулювання дезінформації та пропаганди в медіа та соцмережах», який прагне суттєво вплинути на роботу Telegram та інших подібних платформ. Проєкт закону розробляють спільно РНБО, СБУ і Верховною Радою.

Про це повідомив глава Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко в інтерв’ю Forbes.  

Якщо його ухвалять, деякі види контенту можуть стати недоступними для українських користувачів.

Зокрема у документі пропонується заборонити доступ до матеріалів, що пропагують порнографію, наркотики, фашизм та виправдовують російську агресію. Платформи, які не розкриють чітко структуру власності та джерела фінансування, ризикують втратити статус надійних для державних установ та фінансових структур. Їхні послуги не зможуть використовувати для обробки персональних даних українців, а також заборонять встановлювати на службові пристрої.

Законопроєкт ще перебуває на стадії розробки і може бути суттєво змінений. Його ухвалення матиме значний вплив на український інформаційний простір та свободу слова.


Раніше ми повідомляли, що палата представників Конгресу США ухвалили законопроєкт, який може призвести до заборони TikTok на території країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: