У Львові відкрили оновлену ProFashion бібліотеку

RB6_7478
Фото Романа Балука для Львівської міської ради

У Львові 26 квітня запрацював тематичний простір — ProFashion бібліотека. У ній міститься безкоштовна фотостудія, майстерня для шиття і книгозбірня з великою кількістю літератури про кравецьку майстерність, історію костюму та моди.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

«Одна з філій нашої бібліотеки трансформувалась у новий багатофункціональний простір, який відповідає багатьом запитам і потребам громади. Саме такою має бути сучасна бібліотека. Тут відвідувачі мають змогу не лише теоретично вивчати естетику моди, але й навчитися шити, отримати кваліфікацію і необхідні сертифікати, щоб ставати професійними кравцями», – зазначив директор Львівської муніципальної бібліотеки Василь Кметь.

На відкриття для запрошених гостей і перших відвідувачів показали фрагменти вистави «Розмова птахів» за Григорієм Сковородою від театрального центру «Слово і голос», що є спільним проєктом Наталії Половинки, директорки, художньої керівниці і режисерки театру, та Оксани Караванської, яка створили унікальні костюми для цієї вистави-дефіле. Крім того, сьогодні тут провели майстер-клас для дітей зі створення ляльки-мотанки.

ProFashion бібліотека: яким є оновлений простір

У Львівській міській раді зазначили, частину цього оновленого простору відкрили ще минулого року, щоб бібліотека могла безперервно працювати. Водночас в приміщенні відбувалися курси кравецької майстерності.

Так, оновлений простір має багато функцій, як зазначають в ЛМР. Зокрема, тут є місцем для читання та роботи, креативних вокршопів та надихаючих зустрічей, освітніх лекторіїв та дискусій навколо теми моди у Львові з додатковими приміщеннями для навчання і дозвілля мешканців та внутрішньо переселених українців.

Фото/ Романа Балука для Львівської міської ради
Фото/ Романа Балука для Львівської міської ради

Крім того, у бібліотеці є доступним швейний коворкінг, де можна відвідати курси кравецької майстерності та навчитися шити і перешивати речі. Також родзинкою оновленого простору стала фотостудія з усім необхідним обладнанням. Крім того, тут є окрема дитяча кімната та багато цікавої дитячої літератури.

На відкритті ProFashion бібліотеки була українська модельєрка та дизайнерка Оксана Караванська.

«Дуже круто, що такий простір з’явився у Львові. Окрім моди, я дуже люблю книги, справжні, паперові, тому коли я дізналась про цей простір, я не могла сюди не прийти. Тепер я знаю, куди віддам свою величезну колекцію журналів моди, які я збирала із 1995 року. Дуже цінно, що тут молодь, підлітки можуть вчитись творити одяг і ставати дизайнерами і кравцями. Це ті сфери, в яких потрібно розвиватися з дитинства, тому ваша майстерня – це ще одна знахідка», – розповіла Оксана Караванська.

Фото/ Романа Балука для Львівської міської ради
Фото/ Романа Балука для Львівської міської ради

За інформацією львівської міськради, проєкт реалізований спільно з КУ Інститут міста та ГС «Західноукраїнський кластер індустрії моди», співфінансований Міністерством закордонних справ Республіки Польща в рамках програми «Польська допомога заради розвитку» (Polska Pomoc Rozwojowa) і підтриманий Фундацією Ягеллонською.


До речі, на ІА Дивись.info  маємо проєкт «Що почитати у львівських бібліотеках», який ми розпочали в «Національний тиждень читання» в грудні минулого року. У його межах ми разом з бібліотеками міста готуємо переліки книжок, які там можна почитати. Нещодавно ми спільно з Центральною дитячою бібліотекою розповіли про книжки, які спонукають до читання. Подивитися усі добірки можна тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: