Доки Україна чекає допомогу від США, росіяни можуть отримати тактичні переваги - американські аналітики

440818522_782617067384707_1419154913776805856_n

Російські окупанти можуть отримати значні тактичні переваги, доки Україна очікує на прибуття військової допомоги від США.

Про це повідомляють експерти Інституту вивчення війни (ISW).

За даними Politico та Financial Times, російські війська, ймовірно, досягнуть значних тактичних успіхів у найближчі тижні, оскільки Україна очікує на надходження американської допомоги у сфері безпеки. Однак малоймовірно, що вони зможуть прорвати українську оборону.

Очікується, що американська допомога, яка має прибути на фронт найближчими тижнями, допоможе українським силам подолати поточні матеріальні обмеження та зупинити триваючі російські наступальні операції.

Тим часом, російські війська, ймовірно, активізують зусилля з дестабілізації української оборони та закріплення позицій перед прибуттям американської допомоги.

Двоє українських офіцерів розвідки повідомили Financial Times, що російські війська мають на меті використовувати поточні наступальні операції та ракетні удари проти України, щоб підготувати поле бою до очікуваної великомасштабної російської наступальної операції наприкінці травня або в червні.

Західний чиновник, якого цитує Financial Times, заявив, що російські війська можуть здійснити подальші "тактичні прориви" найближчими тижнями, але не "захоплять" Україну.

Аналітики вважають, що російські війська мають можливості досягти значних тактичних здобутків у районі Авдіївки та переслідувати важливу з оперативного боку ціль із захопленням Часів Яру. Однак, ймовірно, жодна з цих спроб не переросте в оперативно значуще проникнення в найближчій перспективі, не кажучи вже про спричинення краху української оборонної лінії в Донецькій області.

Важливо зазначити, що ситуація на фронті динамічно змінюється, і прогнози аналітиків можуть не виправдатися.

Читайте також: Генштаб: росіяни проводять штурми на Авдіївському напрямку, ЗСУ знищили майже 1 100 окупантів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: