У Львові затвердили порядок догляду за озелененням на території громади

Дизайн без назви - 2024-05-01T183907.351
Ілюстративне фото/ canva

На засіданні виконавчого комітету Львова затвердили рішення про порядок утримання об’єктів озеленення на території громади. Так, у ньому йдеться про те, як доглядатимуть за деревами, травою та іншими зеленими насадженнями.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

В управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради зазначили, що новий порядок – це доповнення до існуючих правил, що допоможе якісно доглядати за зеленими насадженнями і надасть юридичне підґрунтя процесу.

«Українське законодавство має розмиті вимоги щодо утримання зелених насаджень. Ці ж правила сформовані на основі нашого законодавства з врахуванням європейських стандартів, які не суперечать одні одним. Тут детально розписано усе про утримання зелених насаджень, чітко визначено як зрізи робити, як формувати дерева, є процедура догляду за молодими та великовіковими деревами та захист дерев на будівельних майданчиках. Окрім того, передбачено тип обладнання для використання на різних газонах і кратність покосів відповідно до сезону», – розповідає Галина Микітчак, керівниця управління екології та природних ресурсів міста.

Що зміниться за новими правилами догляду

У ЛМР повідомили, що в місті з квітня по жовтень проводитимуть значно менше покосів трави відповідно до потреб. В нових правилах зазначений догляд за міськими квітниками та живоплотами. Крім того, йдеться і про зменшення кількості однорічних рослин на противагу багаторічним.

За інформацією міської ради, такий документ був узгоджений з науковим середовищем, громадською екологічною радою, а також з ліцензованими арбористами міжнародної сертифікації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: