Боррель назвав Росію найбільшою загрозою для Європи

3312824

Путінська Росія, яка повернулася до імперського сприйняття світу, є найбільшою екзистенційною загрозою для Європи, і європейці мають знати, що російські війська будуть на кордонах Польщі.

Про це під час виступу у Оксфордському університеті заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє "Укрінформ".

"Якщо Путін досягне успіху в Україні, він там не зупиниться. Перспектива, за якої в Києві буде утворено маріонетковий уряд, як це відбулося в Білорусі, коли російські війська будуть на кордонах Польщі, а Росія контролюватиме 44% світового зернового ринку, - є чимось таким, про що європейці мають знати", - наголосив політик. 

За його словами, міжнародна система, яка склалася після "холодної війни", більше не існує. США втратили свій статус гегемона, і багатосторонній порядок, що склався після 1945 року, втрачає свої основи.

"Насамперед ми маємо зробити чітку оцінку щодо небезпеки з боку Росії, саме Росія вважається найбільшою екзистенційною загрозою для Європи. Можливо, не всі в Європейській раді з цим погоджуються, але більшість підтримують цю ідею. Росія є екзистенційною загрозою для нас, і ми зобов’язані мати відкриті очі в оцінках цього ризику", — сказав Боррель.

Боррель наголошує, що під керівництвом Володимира Путіна Росія повернулася до імперіалістичного розуміння світу. Країна-агресорка повернулася до імперіалістичного розуміння світу, до царських часів та часів радянської імперії.

"Це була Грузія 2008 року. Це був Крим у 2014 році. Ми не бачили або не хотіли бачити еволюцію Росії під наглядом Путіна. Навіть попри те, що Путін сам попередив нас на Мюнхенській безпековій конференції у 2007 році. Важливо перечитати, що Путін сказав у 2007 році під час безпекової конференції в Мюнхені, - те, що, я боюся, ніхто не хотів чути або розуміти", - наголосив дипломат.

Читайте також: Американські аналітики проаналізували плани Кремля щодо захоплення України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: