У Білому домі вважають, що допомога США посприяє Україні здійснити контрнаступ у 2025 році – FT

Безымянный
ФОТО: GETTY IMAGES

Збройна допомога США дає Україні шанс стримати наступ ворога до кінця року, а вже наступного розпочати звільнення окупованих територій.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, передає FT.

Видання зазначає, що Джейк Салліван все ще очікує "певних успіхів" росіян на полі бою в найближчий час, незважаючи на новий пакет військової допомоги США для України. Проте, він вважає, що ця допомога дасть Україні змогу "утримати лінію фронту" та "протистояти російському наступу" протягом 2024 року.

Салліван також натякнув на можливий український контрнаступ у 2025 році, зазначивши, що Україна має намір "відвоювати територію, яку захопила Росія".

Ці коментарі є найчіткішим формулюванням позиції Білого дому щодо очікуваного розвитку війни в разі перемоги Джо Байдена на президентських виборах у листопаді.

Варто зазначити, що будь-який контрнаступ України у 2025 році потребуватиме значного збільшення фінансування з боку Конгресу США та схвалення Білого дому.

Однак Дональд Трамп, колишній президент і потенційний кандидат від Республіканської партії, поставився до допомоги Україні з певним скептицизмом і обіцяв швидко припинити конфлікт і вирішити його шляхом переговорів.

Українська влада має надію на зміну ситуації у наступному році. У розмові з німецьким Bild у минулому місяці президент України Володимир Зеленський зазначив, що існує план для проведення контрнаступу, проте він залежить від отримання більшої кількості зброї, зокрема зі США.

Читайте також: Боррель назвав Росію найбільшою загрозою для Європи

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: