Цього року відбудеться фестиваль «Флюгери Львова»: які події відвідати

Протягом 11-12 травня відбуватиметься етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова». Цьогоріч вхідним «квитком» буде добровільний внесок на підтримку українських воїнів на фронті.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

За словами організаторів, у 2024 році міський фестиваль, що має тривалу історію, буде трохи іншим — відповідним часу та військового стану. Зокрема на заході, будуть події різного характеру і для різних аудиторій — дорослої й дитячої (зокрема тих дітей, що свого часу, з початку повномасштабного вторгнення, знайшли у Львові прихисток і живуть тут).

Як зазначає арт-директорка фестивалю, менеджерка Інституту стратегії культури Марта Більська, «Флюгери Львова» є відновленням традиції, на якій свого часу «трималася весна у Львові» — і яка нині може підтримати нас і водночас стати нагодою зробити внесок для наших захисників та захисниць. Фестиваль матиме благодійну складову: вхід на виступи — добровільний внесок на підтримку військових.

У ЛМР,підкреслили, що цього разу, через безпекові заходи, подія відбудеться не в подвір’ї міської Ратуші, як було раніше, а на новому майданчику — в Закапелку Маркіяна Іващишина. Таке місце для проведення заходу є не випадковим, адже цей фестиваль був заснований мистецьким об’єднанням «Дзиґа» на чолі з Маркіяном Іващишином.

Що передбачає програма Флюгерів 2024

11-12 травня, Закапелок Маркіяна Іващишина

Розпочнеться фестиваль в суботу, 11 травня, о 10:00 із традиційного для «Флюгерів» формату — Прокидання з гуртом «Мертвий півень». А у вечірній програмі того ж дня — українська поезія від колективів «Пиріг і Батіг» і «Три кроки в ніч». І панк-рок від гурту «Бетон».

11 травня, субота:

  • 10:00 год - Прокидання із «Мертвим півнем». Ведучий Андрій Жолоб (Закапелок Маркіяна Іващишина)
  • 12:00 год - Військовий оркестр Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (площа Ринок)
  • 18:00 год - Лекція дослідниці Богдани Ткачук про феномен фестивалів у час війни (Закапелок Маркіяна Іващишина)
  • 18:30 год - Гурт «Три кроки в ніч» та читання поезії Софії Ленартович (Закапелок Маркіяна Іващишина)
  • 19:30 год - Гурт «Бетон» (Закапелок Маркіяна Іващишина)
  • 20:30 год - Гурт «Пиріг і Батіг» (Закапелок Маркіяна Іващишина)

12 травня, неділя:

  • Вистава «Малюємо перемогу разом» від Першого театру (Закапелок Маркіяна Іващишина). Це міфічна феєрія, присвячена Герою України Дмитру Коцюбайлу, позивний Да Вінчі. Вхід вільний для дітей та їхніх батьків. Вистава рекомендована для дітей від 7 років.

За інформаціює ЛМР, «Флюгери 2024» організовують Інститут стратегії культури та ГО «Вірменська 35» за підтримки Львівської міської ради, «Кредобанку» та компанії «Львівські круасани».


«Флюгери Львова» - міжнародний щорічний етно-джазовий фестиваль, який проводять у Львові. Подію вперше організували у 2003 році. Тоді засновниками стало мистецьке об’єднанням «Дзиґа» на чолі з Маркіяном Іващишином. Такий проєкт мав на меті презентувати мультикультурність міста. Перші три роки захід був безкоштовним.

У 2021 році фестиваль не проводили через пандемію коронавірусу, а в 2022 та 2023 роках - через повномасштабну війну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: