В Україні створять окремий рід військ

Український військовий керує дроном
Ілюстративне фото/501 обмп

Уряд підтримав указ президента Володимира Зеленського про створення у структурі ЗСУ окремого роду військ — Сил безпілотних систем. Тепер Міноборони підготує та винесе на розгляд Кабміну відповідний законопроєкт.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Зеленський підписав указ про створення у Силах оборони окремого роду сил – Сил безпілотних систем у лютому нинішнього року.

Зокрема в указі йдеться, що новий підрозділ створять задля «нарощування спроможностей Збройних Сил України щодо використання безпілотних та роботизованих повітряних, морських та наземних систем, забезпечення готовності до застосування таких систем за призначенням».

Президент України підкреслив, що саме дрони – безпілотні системи – довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі.

«Зараз перелік завдань чіткий: спеціальні штатні посади під роботу з дронами, спеціальні підрозділи, ефективне тренування, систематизація досвіду, постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей, найкращих спеціалістів у цю сферу. Це завдання і для армії, і для Міністерства оборони та уряду загалом. І, щоб дати необхідну координацію в Силах оборони, забезпечити належний рівень планування та якість логістики, у структурі Збройних Сил будуть створені Сили безпілотних систем. Відповідні пропозиції будуть внесені на розгляд РНБО», – зазначив глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: