У Львові в Палаці Хоткевича відбудеться безкоштовний перегляд фільму «20 днів у Маріуполі»

У Львові в Палаці імені Гната Хоткевича 11 травня покажуть фільм «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова.

Про це повідомили в Палаці Хоткевича.

Стрічка «20 днів у Маріуполі» розповідає про перші тижні бойових дій у місті Маріуполі Донецької області під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну 2022 року.

Зйомки фільму розпочалися від початку повномасштабного вторгнення РФ до України. 24 лютого 2022 року знімальна команда приїхали в Маріуполь. Протягом 22 днів вони фіксували злочини Росії проти українців. Так, кіно зображує всі ті події, які відбувалися в місті, зокрема як окупанти обстрілювали мирних мешканців, вбивали та знущалися над українцями.

Над фільмом працювали режисер і фотограф Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. Саме вони стали останніми журналістами, які висвітлювали початок знищення окупантами Маріуполя.

За цей фільм команда отримала Пулітцерівську премію. У 2024 році їм присвоїли Шевченківську премію. Крім того, кінострічка перемогла у номінації «Найкращий документальний фільм» британської кінопремії BAFTA та отримала премію «Оскар».

Крім того, перед переглядом фільму о 15: 00 год відбудеться екскурсія виставкою «Мій Маріуполь та світ довкола» військового ЗСУ Мирослава Кобилянського. Екскурсію проведе маріуполець, волонтер і громадський діяч Євген Тузов.

Вхід на події вільний за попередньою реєстрацією тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: