На Львівщині відкрили ветеранський простір

ветерани
ілюстративне фото/відкриті джерела

Сьогодні, 10 травня, відбулось відкриття ветеранського простору «Коло Побратимів» Моршинської територіальної громади. Кожен ветеран чи ветеранка, члени сімей загиблих захисників тепер можуть отримати консультацію з будь-яких ветеранських питань, психологічну, правову допомогу.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

«Створення ветеранського простору «Коло Побратимів» - це не лише важливий крок у збереженні пам'яті та віддячі нашим захисникам, а й надзвичайно важлива ланка у підтримці їхнього фізичного та психологічного здоров'я. Для ветеранів це не просто приміщення зі зручностями - це місце, де вони можуть знайти розуміння, підтримку, та можливість знову відчути себе частиною спільноти. Надання психологічної допомоги та створення умов для спілкування допомагає їм відновити гідність, відчути себе потрібними», – зазначив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Тут облаштували кімнати для надання психологічної допомоги, для групових та індивідуальних занять, велика зала з екраном та телевізорами, кухня, санвузол. Приміщення є інклюзивним, а це означає, що захисники з інвалідністю не матимуть проблем з перебуванням у просторі.

«Наша мета – дати відчути людям, які пройшли війну і які ще воюють, що вони потрібні суспільству», – зазначила одна із співорганізаторів, журналістка та громадська діячка Галина Плачинда.

До слова, у Львові відкрили масштабний Центр протезування та ортезування, де в рік зможуть виготовляти понад тисячу протезів, навчати майбутніх протезистів та проводити дослідження й розробки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: