Центр протезування та ортезування міжнародного рівня з'явився у Львові

ЛМР

У Львові відкрили масштабний Центр протезування та ортезування, де в рік зможуть виготовляти понад тисячу протезів, навчати майбутніх протезистів та проводити дослідження й розробки. Він запрацював на базі Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) за підтримки уряду Німеччини.

Про це повідомляє міська рада.

В одноповерховій будівлі загальною площею 1 000 квадратних метрів розміщені: центр з виготовлення протезів, аудиторія для проведення навчання та досліджень, кімнати для примірки та випробування протезів пацієнтами, а також внутрішній дворик для відпочинку. Тут встановили найсучасніше обладнання (AFT, Romedis) для виготовлення протезів для верхніх і нижніх кінцівок, вартістю 650 тис. євро.  

Важливою складовою проєкту є навчання фахівців з протезування та ортезування за стандартами ISPO (Міжнародне співтовариство з протезування та ортезування). Близько 60 осіб беруть участь у навчальних програмах різного рівня за підтримки німецького уряду Німеччини та Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH GIZ Ukraine. Успішні випускники отримають міжнародну сертифікацію. Також це буде місце для проведення досліджень у протезуванні та розробці українських стартапів.

За словами генерального директора Першого медоб’єднання Львова Олега Самчука, новостворений центр збільшить потужності виробництва протезів в Україні і допоможе українцям, які потребують штучних кінцівок, швидше їх отримати.

«Ми маємо допомогти якнайбільшій кількості людей. Саме тому повинні розширювати можливості виробництва. Ще один виклик часу – це фахівці, їх катастрофічно бракує. Україні має готувати спеціалістів з протезування і ортезування. І ми плануємо, що цей центр стане потужним навчальним хабом в Україні. За останній рік на нашій базі уже відбулася низка навчань для 51 працівника протезних підприємств з різних куточків України. А вже 21 травня у цьому центрі розпочнеться наступний модуль авторитетних у світі навчань Human Study. Також це буде місцем для проведення досліджень у протезуванні та розробці українських стартапів. Щиро дякуємо партнерам за підтримку українців, що воюють за свою свободу», - зазначив Олег Самчук.

В центрі протезування будуть розробляти матеріали для національної програми підготовки українських тренерів-протезистів, які зможуть передавати свій досвід майбутнім фахівцям та збільшувати кількість спеціалістів у цій сфері.

Будівля розрахована на 30 робочих місць. Щорічно в центрі виготовлятимуть близько 1 200 протезів.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: