У Львові подорожчає готівкова оплата за проїзд у громадському транспорті

автобуси у Львові
Ілюстративне фото/архів ІА Дивись.info

З вересня нинішнього року проїзд у громадському транспорті Львова коштуватиме дорожче. Це стосується лише готівкової оплати, вартість якої нині становить 20 гривень.

Рішення про відтермінування зміни вартості готівкової оплати у всьому громадському транспорті міста підтримав міський виконком під час засідання 24 травня.

Як пояснив директор міського департаменту мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забрило, коли у грудні торік у Львові впровадили електронний квиток, встановили розмір тарифів на проїзд, у залежності від способів оплати. Згідно із тодішнім рішенням виконкому, з 1 червня 2024 року вартість готівкової поїздки зросте до 25 грн. А втім, нинішнім рішенням, цю зміну перенесли аж до вересня.

«Ми ще в грудні минулого року задекларували, що готівка має бути найменш зручним і найбільш дорогим способом оплати. Ми — за безготівку. І популяризуємо використання ЛеоКарт та банківських карток. Але розуміємо, що зараз не той час, щоб підвищувати тарифи. І сьогодні виконком відтермінував цю норму на 3 місяці, щоб не створювати мешканцям додаткового фінансового навантаження. Тож до вересня вартість поїздки при оплаті готівкою залишається на рівні 20 грн», — пояснив посадовець.

Забарило каже, що нині у міському громадському транспорті лише близько 19% поїздок оплачують готівкою, і є тенденція  до зниження цього відсотку.

Е-квиток у Львові

11 грудня торік у Львові на всіх міських маршрутах запрацювала безготівкова оплата проїзду. Відтоді в автобусах, трамваях та тролейбусах діють єдині тарифи, а пасажири мають можливість розрахуватися транспортною карткою ЛеоКарт, банківською картою чи пристроєм з NFC. Також залишається можливість оплати готівкою у водія, однак, цей спосіб оплати є найдорожчим.

Пільговики, за винятком учасників бойових дій, та учні можуть здійснювати безкоштовні поїздки на підставі відповідних ЛеоКарт. Студенти можуть їздити у всіх видах транспорту за пів ціни, якщо вони мають студентські ЛеоКарт. Також на всіх маршрутах розпочав працювати контроль. Штраф за неоплачений/незавалідований проїзд складає 300 грн.

Вартість проїзду у громадському транспорті Львова:

  • з ЛеоКарт — 13 гривень за поїздку;
  • готівкою — 20 гривень за поїздку;
  • банківською картою чи пристроєм з NFC — 15 гривень за поїздку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: