Американські хірурги прооперували у Львові дев'ятьох пацієнтів з вадами спини

Марк Диржка та Браян Дембоскі
Марк Диржка (справа) та Браян Дембоскі (зліва) під час місії у львівській дитячій лікарні/Перше медоб'єднання Львова

У Львові спінальний хірург Марк Диржка та нейрофізіолог Браям Дембовські зі США консультували та оперували дітей із вродженими та набутими аномаліями хребта. Спільно з українськими колегами фахівцям вдалось провести дев'ять втручань.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова.

Місія іноземних фахівців тривала два тижні у дитячій лікарні святого Миколая. Консультували пацієнтів з важкими сколіозами, кіфозами та лордозами.

Цього разу Марк Диржка спільно з нашими медиками встигли прооперувати 9 пацієнтів зі складними патологіями хребта: одного дорослого та восьмеро дітей.

Пацієнти, яких оперували, мають вторинні нервові м’язові сколіози, тобто важкі деформації, що виникають зазвичай на тлі головного важкого захворювання. Серед найважчих пацієнтів: двоє зі СМА (спінальною м’язовою атрофією) та один з церебральним паралічем, кажуть у медзакладі.

Окрім цього, Марк Диржка проконсультував близько 60 пацієнтів та відібрав серед них найважчих — тих, кого візьметься оперувати наступного разу — під час майбутньої місії до України.

Це вже третій візит Марка Диржки до львівської лікарні. Вперше він приїхав в Україну буквально через кілька місяців від початку повномасштабної війни. Крайня місія тривала з 13 по 22 травня. 

Хіруг має родину в Україні. Його двоюрідний брат брав участь у Революції Гідності та воював в АТО, під час боїв загинув.


Марк Диржка — провідний спінальний хірург Пресвітеріанської лікарні Нью-Йорка (підрозділ Колумбійського університету), яка неодноразово потрапляла до рейтингу найкращих медичних установ США та світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: