Росіяни вдарили по «Епіцентру» в Харкові, є загиблі й поранені

Безымянный1
ФОТО З TELEGRAM СИНЄГУБОВА

Російські війська у суботу вдень вдарили по будівельному гіпермаркету "Епіцентр" у спальному районі Харкова, відомо про 2 загиблих і 24 постраждалих.

Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

Вдень 25 травня в Харкові пролунали вибухи. Міський голова повідомив, що є влучання в будівельний гіпермаркет.

Відомо про щонайменше двох загиблих.

"Маємо велику кількість людей, зниклих безвісти. Багато поранених. Судячи зі всього, удар наносився саме по торгівельному центру, де знаходилося багато людей - це чистий тероризм" - написав він.

О 17.13 год Терехов повідомив, що ще один удар "щойно прийшовся по Центральному парку". Інформація щодо постраждалих та руйнувань уточнюється.

Голова ОВА Олег Синєгубов також написав, що окупанти вдарили по "цивільній торгівельній інфраструктурі", виникла пожежа. Кількість постраждалих встановлюється.

"Два російських КАБа влучили в будівельний гіпермаркет у Харкові. За оновленими даними, двоє людей загинули. Виникла пожежа на 15 000 квадратних метрів" - повідомив Синєгубов.

Згодом він додав, що кількість постраждалих збільшилася до 24 осіб.

Президент України Володимир Зеленський відреагував про черговий жорстокий удар по Харкову, просто посеред дня. Президент опублікував відео з місця удару.

"Станом на зараз відомо, що в гіпермаркеті могли перебувати понад 200 людей. Усі служби вже на місці надають допомогу - рятують людей і ліквідовують пожежу, яка повністю охопила приміщення, 10 тис. кв. м. Відомо про загиблих і поранених", - повідомив Зеленський.

Президент додав, що тільки достатня кількість засобів ППО може зараз уберегти жителів мирних українських міст і сіл від тероризму Росії.

"Якби Україна мала достатньо засобів ППО та сучасної бойової авіації, такі російські удари стали б просто неможливими. І саме тому ми звертаємося до всіх лідерів, до всіх держав: нам потрібне значне посилення протиповітряної оборони і достатньо можливостей знищувати російських терористів. Завдання, яке потрібно виконати і можливо виконати тільки спільно зі світом. Щодня ми закликаємо світ: дайте нам ППО, врятуйте людей. Кожне неприйняте рішення про підтримку - це втрата наших людей", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Окупанти найбільше атакують на Куп’янському та Харківському напрямках, Сили оборони знищили вже пів мільйона росіян - Генштаб

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: