Байден зробив заяву щодо відправки військ в Україну

3420495
Фото: Getty Images

США твердо підтримуватиме українців в їхній боротьбі проти "жорстокого тирана" Володимира Путіна, однак американські військові не воюватимуть в Україні

Про це заявив американський президент Джо Байден, повідомляє Голос Америки.

Президент США Джо Байден у своєму виступі перед випускниками Військової академії у Вест-Пойнті 25 травня запевнив, що Сполучені Штати продовжуватимуть рішуче підтримувати Україну у її протистоянні з Росією та президентом Володимиром Путіним, якого Байден охарактеризував як "жорстокого тирана".

При цьому він ще раз наголосив: американські військові не воюватимуть в Україні, але військова підтримка США залишиться твердою.

Зазначивши, що американські військові безпосередньо не беруть участі у бойових діях в Україні, Байден наголосив: "Ми міцно стоїмо з Україною і будемо стояти поруч з ними, коли вони протистоять людині, яку я добре знаю багато років, жорстокому тирану. Ми не можемо покинути Україну і ми її не покинемо".

Президент США розповів, що американські солдати забезпечують постачання озброєння та техніки для українців, а також проводять навчання з використання передових систем озброєнь, таких як HIMARS, Patriot та танки Abrams. Крім того, військові США діляться тактикою надання допомоги пораненим з українськими медиками.

Байден нагадав про своє попередження Путіну перед повномасштабним вторгненням в Україну: "Я сказав йому в Швейцарії: «Ви хочете «фінляндизації» України. Ви отримаєте «НАТОізацію» Європи". Після російського вторгнення НАТО дійсно зміцнилося приєднанням Швеції та Фінляндії.

У понеділок Байден виступить на меморіальних заходах до Дня пам'яті, а на початку червня відвідає Нормандію для вшанування 80-ї річниці висадки союзників під час Другої світової війни. Росію перестали запрошувати на ці заходи після анексії Криму у 2014 році.

Читайте також: Американські аналітики пояснили, навіщо Росії припинення вогню

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: