Чому не всіх будинках у Львові відновили гарячу воду після гідравлічних випробувань

вода тече з душу
Ілюстративне фото/depositphotos.com.ua

Цього року гідравлічні випробування у Львові розпочались у травні та мали завершитись впродовж червня. Нині подачу гарячої води відновили у житлових будинках практично всіх районів. Досі це не зробили у частині Франківського та Сихівського.

Про це ІА Дивись.info повідомила у коментарі пресслужба міської ради.

Напередодні мешканців будинків у Франківському районі попередили, що вдасться відновити подачу гарячої води швидше, себто 11 червня, а вже 12 червня вранці повідомили про продовження робіт. Цим з ІА Дивись.info поділились читачі.

У мерії нам відповіли, що 10 червня запускали ТЕЦ і передбачали, що більшість напрямків Франківського району отримає гарячу воду. Але в результаті заповнення мереж були виявлені ще додаткові пошкодження.

«Відповідно, зараз ліквідовують виявлені пошкодження», — прокоментували там.

У скількох будинках Львова вже є гаряча вода

З 10 червня «Львівтеплоенерго» відновило на тиждень швидше гаряче водопостачання до 136 житлових будинків у Сихівському і 81 будинку у Франківському районах. Таким чином гарячу воду у Львові отримує 952 житлових будинки з центральним опаленням.

Також гаряча вода вже подається до будинків Галицького, Залізничного, Шевченківського і понад 90% будинків Личаківського районів.

Натомість, пояснюють комунальники, будинки, які отримують гарячу воду від ТЕЦ, відновлять постачання щонайменше з 18 червня.

Гідравлічні випробування у Львові

Цього року вони розпочались 13 травня і тривають місяць-півтора.

Гідравлічні випробування – це перевірка трубопроводів на міцність і щільність за допомогою подачі води під підвищеним тиском.

Таку «діагностику» мереж теплоенергетики проводять після завершення опалювального сезону. Ці роботі допомагають виявити «тонкі» місця на трубопроводах і своєчасно провести ремонтні роботи та підготувати тепломережі до посиленої роботи взимку. Гідравлічні випробування допомагають забезпечити стабільне постачання тепла і гарячої води споживачам в опалювальний період.

Щоб мінімізувати аварійні ситуації у майбутньому спеціальні служби мають, згідно з регламентних робіт та потреби, провести гідравлічні випробування мереж, виявити можливі пориви, ліквідувати їх, провести поточні ремонтні роботи, які передбачають тимчасове припинення надання послуг, зокрема, з гарячого водопостачання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: