Доступність у Львові: скільки бордюрів у місті мають понизити до рівня проїзної частини

пішохідний перехід у Львові
Ілюстративне фото/Роман Балук

У Львові понад 1700 бордюрів понизили до рівня проїзної частини для комфортну людей, які пересуваються на кріслах колісних.

Про це у відповідь на запит ІА Дивись.info повідомила Уповноважена міської ради із питань доступності Ірина Маруняк.

Пониження бордюрів у Львові

За даними пані Маруняк, нині у Львові облаштували 1716 понижень бордюрів до рівня проїзної частини, і ця робота продовжується.

Нинішнього року у місті запланували виконати ще 811 таких робіт, виконано більше ста.

Також вона нам повідомила, що для підвищення безпеки та комфорту всіх учасників дорожнього руху, в місті облаштовано освітлення на 609 нерегульованих пішохідних переходах і на цей рік заплановано роботи ще на 10.

Для підвищення безпеки та зручності для людей з порушенням зору переходи оснащують звуковими сигналами. Таких світлофорів у Львові вже 196.

Раніше ІА Дивись.info розповідала, що у Львові презентували спеціальний гайд для з рекомендаціями для органів влади та представників медіа, як зробити інформацію доступною для незрячих людей.

Інклюзивність у Львові

Напередодні у міській раді вирішили, що у Львові зроблять доступнішими площу Двірцеву та будівлю головного залізничного вокзалу. Тут буде пандус, а також встановлять інформаційні стенди/вказівники.

За даними управління соцзахисту Львівської міської ради, 5,6% жителів Львівської громади (47500 осіб) офіційно є особами з інвалідністю. Окрім цього, у місті лікується багато військових, які потребують безбар’єрного середовища і які не входять в цю офіційну статистику. Через війну, розпочату Росією, кількість людей, для яких важливо мати доступне середовище, щодня збільшується.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: