Проєкт меморіалу Героїв України у Львові обговорюють із рідними полеглих захисників

rb62090-e0ba1ffe
Фото із зустрічі Романа Балука для Львівської міської ради

У Львівській міській раді проводять регулярні зустрічі із родичами загиблих захисників України, які поховані на Личаківському кладовищі, де презентують проєкт меморіального комплексу військових поховань Героїв України на вул. І. Мечникова. Під час таких зустрічей родини задають запитання про майбутній меморіал, вносять свої пропозиції, обговорюють деталі його реалізації.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Зокрема вчора, 14 червня, у стінах міськради провели вже сьому таку зустріч із рідними полеглих оборонців України. Проводять презентації проєкту та модерують саме обговорення головний архітектор Львова Антон Коломєйцев та директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львова Євген Бойко.

Як наголошує Антон Коломєйцев, ці зустрічі є важливими для збору побажань від родичів полеглих захисників та, відповідно, вдосконалення проєкту.

«Ми хочемо почути від усіх родин їх вимоги та очікування щодо цього простору, проговорити різні опції і тоді їх опрацьовувати вже в рамках реалізації проєкту. Це важливо на кожному з етапів навіть вибору окремих елементів. Наприклад, як будуть зображені портрети Героїв на надмогильних спорудах. Ми хочемо спільно з родинами знайти ті рішення, які будуть консенсусними і всіх задовільнятимуть. Тільки напрацювавши такі рішення, будемо поступово рухатися до реалізації», – зазначає головний архітектор Львова.

Нагадаємо, у квітні у Львові завершився архітектурний конкурс на меморіальний комплекс військових поховань Героїв України на вул. І. Мечникова, який тривав три місяці. Переможцем конкурсу стала команда архітекторів Віктора Голубєва і Дмитра Райфшнайдера.

Читайте також: Полеглого воїна зі Львівщини нагородили орденом «За мужність» III ступеня

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: