«Найгарячіше» на Покровському напрямку, ЗСУ знищили майже 1 200 окупантів за добу - Генштаб

український воїн в окопах
Фото: Генштаб ЗСУ

Минулої доби, 15 червня, на фронті відбулось 91 бойове зіткнення. Збройні сили України продовжують відбивати російські атаки та завдавати ворогові втрат.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Російські атаки по Україні

Минулої доби росіяни завдали по території України два ракетних та 39 авіаційних ударів із застосуванням 48 КАБів, задіяли 423 дрони-камікадзе. Здійснили понад 3000 обстрілів по позиціях українських військ і населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

Яка ситуація на фронті

Найгарячіша обстановка сьогодні протягом дня залишалася на Покровському напрямку.

На Харківському напрямку протягом дня українські захисники успішно зупинили шість спроб противника покращити своє становище в районах Вовчанська та Тихого.

На Куп’янському та Лиманському напрямках загалом кількість бойових зіткнень збільшилась до 15. Росіяни намагалися відтіснити Сили оборони з позицій в районах Петропавлівки, Піщаного, Андріївки, Греківки, Макіївки, Невського та Серебрянського лісу. 12 атак наразі відбито, три боєзіткнення тривають в районах Греківки та Невського. Ситуація під контролем українських захисників та захисниць.

Сіверський напрямок. Чотири рази невдало ворог намагався атакувати українські позиції в районах Верхньокам’янського та Роздолівки.

Також успіху не мали чотири спроби витіснити українські сили в районах Григорівки, Часового Яру та Кліщіївки на Краматорському напрямку.

На Покровському напрямку досі гаряче. Від початку доби кількість боєзіткнень збільшилась до 33. Найбільша активність росіян зберігається з району Очеретиного. Ворог не полишає спроб вклинитися в наші бойові порядки поблизу Новоолександрівки, Євгенівки, Воздвиженки, Калинового, Сокола, Новоселівки Першої, Карлівки та Уманського. Силами оборони уже відбито 25 атак агресора, вісім боїв іще тривають.

Попередньо, за поточну добу на зазначеному напрямку втрати окупантів складають 232 особи, з них 86 – безповоротні. Знищено одну бойову броньовану машину, два міномети на п’ять автомобілів. Пошкоджено три гармати, міномет та автомобіль.

На Курахівському напрямку росіяни здійснили 11 штурмових дій в районах Невельського, Красногорівки, Георгієвки, Побєди, Парасковіївки, Новомихайлівки та Костянтинівки. Наразі, дев’ять атак успішно відбито. Напруженою залишається обстановка в районі Красногорівки, де на даний час тривають два боєзіткнення. Сили оборони вживають заходів щодо недопущення просування окупантів вглиб території України.

У порівнянні з минулою добою, активність російських окупантів на Времівському напрямку збільшилася втричі. За сьогодні окупанти десять разів штурмували передній край оборони в районах Водяного, Урожайного та Старомайорського. Ситуація напружена. Вживаються заходи щодо стабілізації обстановки.

На Оріхівському напрямку успіху не мали три атаки росіян в районах Малої Токмачки та Роботиного. Втрат позицій та територій не допущено.

На Придніпровському напрямку чергова спроба ворога атакувати українські позиції в районі Кринок зазнала невдачі.

На решті напрямків суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Втрати ворога

За даними Генштабу, минулої доби ЗСУ знищили 1 160 загарбників, а від початку повномасштабного вторгнення росіян - щонайменше 526 тисяч 310 окупантів.

Окрім цього, Сили оборони ліквідовують техніку росіян. Від початку повномасштабного вторгнення і станом на 16 червня знищено ще:

  • танків ‒ 7956 (+0) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 15269 (+6) од,
  • артилерійських систем –  13913 (+58) од,
  • РСЗВ – 1104 (+1) од,
  • засоби ППО ‒ 853 (+0) од,
  • літаків – 359 (+0) од,
  • гелікоптерів – 326 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 11159 (+11),
  • крилаті ракети ‒ 2296 (+3),
  • кораблі /катери ‒ 28 (+0) од,
  • підводні човни - 1 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 18967 (+56) од,
  • спеціальна техніка ‒ 2325 (+3)

Читайте також: Саміт миру: США виділять Україні понад $2 млрд доларів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: