До львівської дитячої лікарні просять запустити маршрутку, — петиція

Охматдит у Львові
Лікарня «Охматдит» у Львові/сторінка медзакладу у Facebook

У Львові просять запровадити курсування громадського транспорту до центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит», що на вулиці Лисенка, 31.

Про це свідчить електронна петиція, зареєстрована 20 травня, на платформі Е-DEM.

«На сьогоднішній день батьки дітей, яким необхідна медична допомога, мають складнощі з доступом до закладу через відсутність громадського транспорту по вулиці, що веде до лікарні. Це створює значні труднощі для батьків, особливо тих, у кого немає власного транспорту. Запуск маршруту громадського транспорту до дитячої лікарні дозволить батькам з легкістю дістатися до нашого закладу з дітьми, забезпечуючи швидкий та зручний доступ до медичних послуг», — зазначає авторка звернення Галина Продан.

У тексті петиції зазначають, що у липні 2016 року курсував експериментальний маршрут з вулиці Під Дубом на Високий Замок із заїздом до дитячої лікарні, а 2022 року планували запровадити повністю новий маршрут, який сполучить дві проблемні зони низької щільності забудови – це, з однієї сторони, вул. Кордуби і вул. Старознесенська, а з іншої – вул. Кривоноса, вул. Довбуша, і, зокрема, «Охматдит».

«У час війни це реалізувати буде складніше, проте, хочемо зазначити, що цей маршрут є також соціально-необхідним, оскільки з початком повномасштабної війни до нашої лікарні поступає багато дітей із прифронтових зон країни, внутрішньо переміщених осіб, яким важко добиратися до лікарні. Тому, просимо віднайти кошти в бюджеті міста, як витрату на критичні об’єкти та знайти можливість запровадити обіцяний вами маршрут», — пише Галина Продан.

Для того, аби петицію розглянули під час засідання сесії Львівської міської ради, необхідно зібрати 500 підписів. На момент публікації матеріалу зібрали 350 підписів. Долучитись можна за цим посиланням.

Лікарня «Охматдит» у Львові

Заклад є надкластерною дитячою лікарнею (у разі складних проблем зі здоров’ям пацієнт потрапляє у кластерні та надкластерні лікарні, які надають високоспеціалізовані послуги). У вересні торік медзаклад об'єднали із Західноукраїнським спеціалізованим дитячим медичним центром.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: