Сім центрів рекрутингу діють у Львові: які вакансії пропонують

воїн ЗСУ
Український воїн/Валентина Поліщук

У Львові діє сім центрів рекрутингу, де можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії та поспілкуватися з представниками бригад. Крайній — 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» — запрацював цього тижня.

ІА Дивись.info розповідає про них, які є вакансії та як скористатись їхніми послугами.

Бригада Національної гвардії України «Азов»

Рекрутинговий центр бригади запрацював у березні торік на вулиці Пекарській, 41.

Рекрутинговий центр «Азову» у Львові/Роман Балук

Для вступу до бригади «Азову» потрібно заповнити  анкету  або пройти телефонну співбесіду за номером: 073 033 43 08. Усі вимоги до кандидатів – стандартні. Після цього потенційного кандидата запросять на співбесіду, яку проводять бійці-ветерани «Азову». Після співбесіди та позитивної резолюції, кандидат подає необхідні документи у військову частину. Після зарахування та прийняття присяги, відбудеться загальна військова підготовка. Опісля рекрут отримує шеврон та стає повноцінним бійцем «Азову».

«Запрошуємо охочих вступати в наші лави. Ми ніколи не зраджуємо своїм принципам, адже добровільно підготовлена людина є мотивованою у боротьбі. Ми ростемо і розвиваємося, і ви можете це робити з нами. Ви можете допомагати країні у цей вирішальний час, бо всі ключові питання зараз вирішуються на полі бою», — розповів Ілля Самойленко, позивний «Гендальф», т.в.о. заступника командира по роботі з особовим складом бригади «Азов».

Третя окрема штурмова бригада

Запрацював торік, у липні. У бригаді наголошують, що перед відправленням у зону бойових дій новобранці проходять двомісячну військову підготовку.

Рекрутинговий центр Третьої окремої штурмової бригади/Роман Балук

Для того, щоб приєднатися до лав Третьої штурмової бригади, потрібно заповнити анкету. Після цього потенційного кандидата запросять на співбесіду та фізтест у рекрутинговий центр. Після співбесіди та позитивної резолюції, кандидат подає необхідні документи у військову частину. Після зарахування – проходить базову військову підготовку. Опісля -  проводить 30 днів у навчальному центрі.

Далі – 5-тижневий «курс молодого бійця», який проводять ветерани бригади та досвідчені інструктори. Після понад двомісячного навчання, боєць вирушає до свого підрозділу. Також важливим є те, що новобранець може обрати для себе той чи інший підрозділ бригади.

Зараз там актуальні такі вакансії:

  • оператор безпілотників літакового типу;
  • штурмовмик;
  • стрілець-протитанкіст;
  • стрілець-санітар;
  • навідник танку;
  • механік-водій;
  • кулементик.

Батальйон «Вовки Да Вінчі»

Перший в Україні рекрутинговий центр батальйону «Вовки Да Вінчі» відкрили у Львові у січні теперішнього року.

Перший в Україні рекрутинговий центр «Вовків Да Вінчі»/ЛМР

Щоб приєднатись до батальйону, потрібно заповнити цю анкету.

Нині є такі вакансії:

  • Піхотинці;
  • Оператори БПЛА;
  • Бойові медики;
  • Водії-механіки;
  • Сапери;
  • Артилеристи;
  • Танкісти;
  • Зв'язківці;
  • Кухарі.

Працює у центрі міста на площі Ангелів (поблизу Гарнізонного храму).

Центр підтримки та рекрутингу 103 бригади 

Створена у жовтні 2023 року. Через сторінку «Центру підтримки та рекрутинг» кожен доброволець, який бажає мобілізуватись до підрозділів 103 бригади, матиме змогу сконтактуватися з відповідними фахівцями.

Центр підтримки та рекрутингу 103 бригади/Facebook

Зараз є вакансія у роту ударних безпілотних авіаційних комплексів.

24 окрема механізована бригада імені короля Данила

24-та окрема механізована бригада відкрила свій рекрутинговий центр у Львові цього року, у квітні. Сюди можна прийти і поспілкуватися з рекрутером, отримати інформацію та консультації, дізнатися про всі актуальні вакансії у бригаді та приєднатися до боротьби за Україну.

Центр рекрутингу 24-ї ОМБр імені короля Данила/міська рада Львова

Зараз найактуальніші вакансії у 24-тій бригаді – це оператори БПЛА та їх помічники і водії (тобто так звані екіпажі БПЛА), оператори системи радіоелектронної боротьби, оператори радіоелектронної розвідки, водії. Також зараз шукають офіцера фінансово-економічної служби, невдовзі буде посада бухгалтера. Водночас, є різні штабні посади. 

Центр рекрутингу 24-ї бригади діє за адресою: пл. Князя Ярослава Осмомисла, 9. Контактний номер телефону: 0668378354.

Центр рекрутингу української армії

У центрі щодня працюють рекрутери, які надаватимуть інформацію щодо вакансій в армії, консультуватимуть і проводитимуть профорієнтаційні тести, а також супроводжуватимуть весь процес до призначення на відповідну посаду в армії. Центр є незалежним від структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями.

Центр рекрутингу української армії у Львові/ІА Дивись.info.

Після вибору бажаної посади людина матиме співбесіду із рекрутером та представниками обраної військової частини. Після погодження кандидатури на певну вакансію, кандидата скерують у ТЦК з пакетом документів для подальшого оформлення, проходження необхідних процедур та медичного огляду, направлення на базову військову підготовку (1 місяць) та, за потреби, фахову підготовку. Після підготовки військовослужбовця скерують у частину для проходження військової служби. 

Шукають водіїв, слюсарів, механіків, поварів, кінологів, є дуже багато вакансій бойових і небойових професій.

Пілотний проєкт у Львові має відточити механіку роботи центрів для масштабування на інші регіони та міста.  

Центр працюватиме за адресою: вул. Костя Левицького, 67. Надалі такі центри мають запрацювати по всій Україні.

Центр рекрутингу 93-ої окремої механізованої бригади «Холодний Яр»

Центр рекрутингу діє на вул. Генерала Чупринки, 38. Зараз шукають діловодів, водіїв, кухарів, пілотів дронів, інженерів, розвідників, артилеристів і танкістів, а також інших фахівців.

Центр рекрутингу 93-ї бригади «Холодний Яр»/Роман Балук

Особливістю центру буде те, що він також забезпечуватиме комунікацію між командуванням бригади та родинами військових, тобто буде соціально орієнтованим.

Військовий рекрутинг — це 2% вакансій ринку праці

За даними Work.ua, у грудні 2023 року, тобто в перший місяць реалізації проєкту військового рекрутингу на сайті із пошуку роботи, 146 підрозділів розмістили 821 вакансію. Уже в січні 2024 року кількість підрозділів, що мали пропозиції роботи, сягнула 286 (+95% до грудня), а вакансій — 1 586 (+93%).

Інколи шукачі заявляють, що на Work.ua «майже всі вакансії — до армії». Однак статистика це спростовує: у січні на сайті було розміщено 91 021 пропозицію роботи. Тобто вакансії Сил оборони — це менш як 2% від загальної кількості.

Підрозділи, які мали найбільше пропозицій роботи: 

  • Морська піхота ЗСУ (93 вакансії), 
  • Військова частина А4085 (52), 
  • 104 ОБр Сил ТрО (45), 
  • Військова частина А4759 (39), 
  • Рекрутинговий центр Сил ТрО ЗСУ (38). 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: