У львівській лікарні відкрили відділення, де виходжуватимуть «поспішайок»

У Львівській обласній клінічній лікарні запрацювало оновлене відділення інтенсивного та постінтенсивного лікування новонароджених.
У Львівській обласній клінічній лікарні запрацювало оновлене відділення інтенсивного та постінтенсивного лікування новонароджених/Максим Козицький (Telegram)

У Львівській обласній клінічній лікарні запрацювало відділення інтенсивного та постінтенсивного лікування новонароджених, яке мали відкрити ще у лютому 2022 року.

Про це повідомив очільник військової адміністрації регіону Максим Козицький у понеділок, першого липня.

З його слів, це відділення підсилить роботу пологового корпусу, який діє з 2022 року.

«Тепер у медзакладі надають повний комплекс допомоги вагітним, породіллям і немовлятам. Дихальна підтримка, сурфактантна терапія, використання донорського грудного молока, спеціалізоване лікування сітківки ока, раннє втручання і це ще далеко не повний перелік можливостей. Тут подбали про все необхідне для виходжування передчасно народжених діток, тож їх не треба буде транспортувати в інші медзаклади», — пише глава ОВА.

Окрім цього, батьки немовлят тепер матимуть змогу перебувати з ними цілодобово.

На встановлення системи вентиляції у новому відділенні виділили близько трьох мільйонів гривень із обласного бюджету. Ще 2 мільйони та 300 тисяч гривень виділили на ремонт приміщень відділення реабілітації раннього дитинства в неонатологічному корпусі лікарні.

Раніше ми розповідали, що за даними департаменту охорони здоров'я військової адміністрації регіону, у перші три місяці нинішнього року у Львівській області народилось 3 тисячі 823 дитини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: