Велика політика Садового: хто витяг козирного туза?

Нацгвардія, поліція, вибухотехніки, автозаки, турнікети і активісти— так сьогодні розпочався день під стінами Львівської міської ради у день чергового пленарного засідання сесії. А сесія буде ще та: тема № 1 — грибовицьке сміттєзвалище. І звісно, стандартний набір запитань: хто винен (читайте — Садовий)? що робити (читайте — з Садовим)?

Фото Валерії Дубової

Фото Валерії Дубової

Все б якось може і минулося (Андрій Іванович не перший день в політиці і навіть не побоявся поїхати на похорони загиблих на сміттєзвалищі рятувальників), але несподівано з’являються турнікети, Нацгвардія, автозаки і ще якісь хлопці-«космонавти» з нашивками «міліція». Перша реакція громадськості — Садовий пішов шляхом свого попередника Буняка. Щодо турнікетів, то, цілком очевидно, так воно і є. Але дуже сумнівним виглядає всемогутність львівського мера щодо Нацгвардії та автозаків. Тут простим авторитетом градоначальника не обійтися. Виглядає на те, що Андрій Іванович зі своєю «Самопоміччю» дуже вже допік комусь у грі під назвою «велика політика». Одне діло — по-тихому вирішувати свої справи у Львові (переділяти власність, отримувати частку, віджимати бізнес, отримувати відкати і робити це під соусом — «добробут львів’ян»), зовсім інше — спробувати отримати великий кусень від найбільшого пирога (втрутитися у переділ коаліції, провокувати нові перевибори, блокувати трибуну і рішення).

Андрій Іванович вже не раз потрапляв у дуже ризиковані ситуації (згадаймо хоча б його позицію під час Революції Гідності), але всі вони на фоні сьогоднішньої виглядають квіточками. Бо саме з Садового питатимуть: хто дав наказ пригнати правоохоронні сили, хто допустив сутички активістів і дозволив застосовувати проти них сльозогінний газ...

Наразі, все, на що спромігся Садовий, — це втеча. (Досі не відомо, де перебуває мер.) Але машину запущено і її вже не зупинити. Хтось дістав з рукава козирного туза. А що у рукаві мера, гадаю, скоро дізнаємося.

Це велика політика, Андрію Івановичу! І без козирів у рукаві в неї не грають...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: