Штаб Януковича на Львівщині підставляє Гаранта

На Львівщині вже почалася боротьба за штаб Януковича

Не минуло й тижня з дня призначення керівником виборчого штабу Віктора Януковича секретаря РНБО Андрія Клюєва, як  на Львівщині розгорілася боротьба за місцевий штаб ПР. Нагадаємо, що й штаб ПР на парламентських виборах-2012 очолював Андрій Петрович. Тоді результати для «регіоналів» на Львівщині були не найкращі. Однак є всі підстави вважати, що й у 2015 році на перемогу Віктора Федоровича будуть працювати ті самі штабісти.

Про це говорить зокрема й те, що нещодавно у Львові на вулиці Вороного навпроти готелю «Жорж» відбувся пікет під приміщенням Львівської обласної організації «Молоді регіони», який небезпідставно вважають неофіційним штабом Януковича. Пікетувати прийшли члени виборчих комісій, які працювали на партію влади на парламентських виборах 2012 року. За словами пікетувальників, вони вимагають, щоб їм віддали минулорічні виборчі борги. Нагадаємо, після виборів 2012 року в Львові відбулася низка пікетів під стінами Львівської обласної організації Партії регіонів з вимогою виплатити обіцяні гроші членам виборчих комісій. Тоді керівництво виборчого штабу начебто не заплатило кільком тисячам (!) своїх працівників.

Цього разу, як уже говорилося, пікет проходив уже не під стінами ЛОО Партії регіонів, а за адресою, де розміщено Львівську обласну організацію «Молоді регіони». За словами пікетувальників, вони мають достовірну інформацію, що за цією самою адресою розміщений і неофіційний виборчий штаб Януковича, який очолює та сама людина, яка і керувала виборчим штабом у 2012 році – Роман Редько. Нагадаємо, саме під його керівництвом Львівщина дала Партії регіонів аж 4,7% голосів виборців або, якщо говорити в абсолютних числах, - 61 тисячу 794 голоси. Це на 757 голосів менше, ніж результат «регіоналів» на Львівщині на перевиборах 2007 року, що проходили в умовах жорсткої опозиції до тодішньої влади.

Цікаво, що пікетувальники розповіли, що до багатьох із них дзвонили працівники штабу, які працювали разом із паном Редьком минулого року та запрошували на співбесіду для нової роботи у штабі. Штабістам-новобранцям пропонували доволі непогані умови праці.

Дехто з пікетувальників навіть приходив на співбесіду у штаб. За словами члена Львівської міської організації Партії регіонів пана Богдана, який просив не вказувати його прізвища, його намагалась «завербувати» жінка, яка представилася заступником керівника штабу Іриною Гаврилів. «Мене насторожило те, що все відбувається якось таємно. Бо не було ніякої офіційної інформації, що створюється якийсь штаб. Також незрозуміло, чому нас обдзвонюють без відома нашого керівництва. Мені пообіцяли зарплату в 1000 доларів, починаючи з жовтня. І сказали, що будуть платити головам первинних організацій, які до них перейдуть. Але про погашення тих боргів, які залишились з минулих виборів, нічого не кажуть. Але це нечесно. Бо якщо дійсно є в них гроші, то треба віддати борги людям, які на них працювали. Бо якось я не вірю тим, хто вже раз тебе кинув. А ще мене насторожило те, що в штабі працюють, я сказав би, підозрілі люди. Наприклад ті, які працювали на минулих виборах не на штаб Партії регіонів, а на наших конкурентів. Є в тому штабі й люди, яких, наскільки я знаю, виключили з Партії регіонів за співпрацю з опозицією», - розповів пан Богдан. За його словами, він цю інформацію розповів своїм знайомим, які також чекають повернення боргів за минулі вибори. Тож люди почали один одному пересилати інформацію, й так утворився пікет.

У Львівській обласній організації Партії регіонів повідомили, що наразі голова осередку Петро Писарчук перебуває на оздоровленні, а без нього нічого коментувати не можуть. В ЛОО ПР підтвердили, що за адресою, де пікетували, справді розміщено осередок «Молодих регіонів». Щоправда, прес-секретар ЛОО ПР Уляна Копцюх не змогла уточнити, хто ж саме керує молодіжкою після відходу її екс-голови Богдана Хруставчука. Немає цієї інформації і на сайті організації. Натомість із кількох опублікованих повідомлень на сайті «Молоді регіони» зрозуміло, що в керівництві молодіжки працюють такі люди, як Емілія Міллер та Микола Тасюк, а вони під час позачергових виборів до Львівської облради кандидували у депутати від Ліберальної партії і фактично відтягували голоси у кандидатів від ПР, у результаті чого вдалося провести в обласну раду лише одного нового депутата-висуванця ПР.

Крім того, нещодавно на одному із регіональних львівських сайтів з’явилася ще одна скандальна публікація щодо діяльності штабу Януковича на Львівщині. Як пишуть місцеві ЗМІ, звільнений голова Турківської райдержадміністрації Володимир Гребенюк спільно із згаданим вище паном Редьком формує «штаб Януковича» на Турківщині. Цікаво, що саме цього чиновника президент Янукович звільнив після скандалу щодо зловживань бюджетними путівками на оздоровлення дітей в «Артеку», коли на оздоровлення було направлено 18 дітей із благополучних сімей, здебільшого дітей керівників місцевих органів влади (в тому числі двох дітей самого В.Гребенюка). У той самий час із  69 дітей-сиріт, що є в роайоні, в «Артеку» не оздоровили жодної.

Видається, що такі дивні збіги  не сприяють монолітності ПР на Львівщині напередодні президентських виборів. У Києві це можуть і не помічати й особливо в місцевий розклад на Львівщині не вникати, адже регіон не є базовим для ПР. Натомість скандал у середовищі «регіоналів» Львівщини дуже невигідний. Адже напередодні президентських перегонів дотепер доволі монолітна і стійка структура ЛОО Партії регіонів у розколотому вигляді не зможе повноцінно брати участь у виборах. Тож у комісії набиратимуть пересічних галицьких заробітчан, які навряд чи працюватимуть на результат Януковича.

Слабо віриться, що сам Віктор Янукович бодай здогадується, хто саме представляється і прикривається його ім’ям на Львівщині. Тож схоже, що свідомо чи ні Президенту намагаються підсунути виборчу свиню. Наслідком такого «підсування» у кращому випадку стане повтор минулорічних мінімальних результатів на виборах 2015 року. Хоча на виборах 2010 року Львівщина дала лідеру «регіоналів» близько 130 тисяч голосів (8,6%). У гіршому випадку не виключено, що штабісти Президента підроблятимуть і в штабах інших кандидатів, допоки партійне керівництво перейматиметься долею базових регіонів.

Джерело - Львівський портал

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: