На «Арені-Львів» не було фашистських символів і привітань, - історик (відео)

На стадіоні «Арена-Львів» відбулась свідомо організована провокація, адже окремі особи несли цілі сумки із фаєрами.

Про це на прес-конференції у прес-центрі ТРК «Львів» повідомив декан історичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Роман Шуст, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Шуст наголосив, що під час матів окремі представники «ультрасів» проносять на стадіон різні суміші, а під час цього матчу їх несли цілими сумками.

«Це наштовхує на думку, що була свідома організація цього процесу», - сказав експерт.

Він також розповів, що під час матчу у Польщі на стадіоні виставили великий плакат, на якому приблизно було написано «Литовський хаме, стань на коліна перед польським паном».

«Але жодного покарання зі сторони ФІФА не було», - наголосив Роман Шуст.

Експерт також наголосив, що під час матчу на «Арені-Львів» не було жодної нацистської символіки. Історик наголосив, що найбільше на стадіоні було портретів Бандери і Шухевича.

«Але це наші національні герої. Інше питання, що вони, на жаль, не визнані нашою державою. Тому це аналогічно, якщо б на сербському стадіоні вивішали портрет Мілошевича – нічого б не сталось. А банер, який було розцінено як символ дивізії «СС-Галичина», то я хочу нагадати, що зображення Лева – це герб Галицько-Волинської держави із 13 століття, а червоно-чорний прапор тим більше не має жодного відношення до фашистських організацій, бо навіть у роки Другої світової війни він не був прапором ОУН, а у всьому світі він є прапором національно-визвольних рухів у всьому світі», - повідомив історик.

Відтак, експерт наголосив, що нічого незвичайного у Львові не відбулось. Окрім, хіба, зрежисованої компанії задля дискредитації української держави напередодні підписання Угоди про асоціацію..

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: