Україна перебуває у стані внутрішньої окупації тих, хто у минулому столітті чинив геноцид проти українців, - Михальчишин (відео)

Питання національних меншин і учорашніх ворогів потрібно розділяти на дві частини. Про це сказав народний депутат України Юрій Михальчишин, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Як наголосив Михальчишин, це питання не зовсім ідентичне.

«Щодо національних менших, то тут є показовою саме історія Галичини і драматичних подій 1918-1919 років – це боротьба за Львів, боротьба молодої ЗУНР та її новоствореної УГА, де разом з українцями воювало багато німців, чехів і євреїв. Саме у рядах Української галицької армії діяв навіть окремий єврейський батальйон, який було сформовано патріотами цієї землі для відсічі польської агресії», - сказав Михальчишин.

За його словами, далі українці стали жертвами масових геноциді: три голодомори, польська окупація та трактування українців не просто як другого сорту, а біологічно неповноцінних людей.

«Ми ніколи не дозволимо нікому обтирати об себе ноги, зокрема у царині історичної пам’яті», - наголосив співавтор альтернативного підручника із історії для учнів 10-11 класів.

Нардеп також наголосив, що сьогодні Україна перебуває у стані внутрішньої окупації.

«Ця окупація має чітку прив’язку до тих, хто чинив над ними окупацію у минулому столітті. Відтак, якщо ми чітко розмежує ці два поняття – між тими національностями, які разом із нами воювали у минулому столітті і між тими, які чинили агресію, яку ми начебто маємо забути задля абстрактного примирення. Жодного примирення із ворогами і жодних компромісів у сфері історичної пам’яті, а конструктивна робота із відновлення нашого минулого заради нашого майбутнього», - відзначив нардеп.

Нагадаємо, учора у Львові відбулась презентація альтернативного підручника з історії для учнів 10-11 класів.

фото Сергій БОБРА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: