Турчинов запевняє, що не кликав на переговори в Донецьку Медведчука та Шуфрича

Спікер парламенту Олександр Турчинов спростовує інформацію про те, що запрошував для посередництва у переговорах з врегулювання ситуації в Донбасі Віктора Медведчука та депутата Нестора Шуфрича.

Про це йдеться в заяві прес-служба голови Верховної Ради, інформує  ЛігаБізнесІнформ.

".. Перебуваючи на посаді виконуючого обов'язки президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов не вів переговорів з терористами. Про це Олександр Турчинов публічно заявляв під час спроб терористів висувати ультиматуми українській владі. Саме тому йому ніколи не потрібні були ніякі посередники", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 25 червня народний депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич заявив, що до участі в переговорах контактної групи з мирним планом для Донбасу його і Віктора Медведчука запросив на той час в.о. президента Олександр Турчинов.

23 червня о Донецьку пройшли переговори з мирного врегулювання української кризи. На зустрічі були присутні спецпредставник чинного голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, надзвичайний і повноважний посол Росії в Україні Михайло Зурабов, колишній президент України Леонід Кучма, лідер громадського руху Український вибір Віктор Медведчук, депутат з фракції Партії регіонів Нестор Шуфрич, Олег Царьов, а також лідери бойовиків ДНР і ЛНР. Сторони домовилися про припинення вогню.

Пізніше заступник глави Адміністрації президента Валерій Чалий заявив, що українську сторону на переговорах представляли лише екс-президент Леонід Кучма. У звіті ОБСЄ стверджувалося, що Медведчук представляв ДНР. Сам Медведчук це заперечує, пояснюючи, як і від чийого боку він опинився в Донецьку. Вчора канцлер ФРН Ангела Меркель запропонувала все ж включити Медведчука до переговорної групи в якості посередника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: