З львівського ТЦ «Три слони» зникло майно на 413 тис грн (відео)

Меблі торгової марки «Ембавуд» та майно на загальну суму 413 100 грн., які належали ТзОВ «ТД АМС», зникли у невідомому напрямку з львівського торгового центру «Три слони».

Про це сьогодні повідомили учасники прес-конференція на тему: «ТЦ «Три слони» у Львові – «Бермудський трикутник» для виставкових експонатів (меблів для дому), які щезають без сліду. Версія потерпілих», повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

Меблі були надані підприємством з іноземними інвестиціями ТзОВ «Ембавуд Україна», яке в Україні має власну фабрику і магазини (загальна кількість працюючих близько 1000 осіб). У торговому центрі «Три слони» меблі і предмети інтер’єру експонували для огляду та залучення покупців з 31 січня 2013 року, від часу, коли було укладено відповідний договір між «ТД АМС» та ТзОВ «Деволопмент Захід Груп». Загальна площа орендованого приміщення склала 500 кв. м.

Факт неочікуваного зникнення майна і  відсутність вмотивованих пояснень викликав обурення представників торгового дому «АМС», а також іноземного постачальника меблів ТзОВ «Ембавуд Україна». Не отримавши зрозумілого коментаря у «Трьох слонах», керівництво компанії звернулося по захист інтересів до Господарського суду Львівської області, а також до міліції за фактом здійснення крадіжки, вчиненої в особливо великих розмірах або організованою групою, шо передбачено частиною 5 185 Кримінального кодексу України.

Під час прес-конференції представники ТзОВ «ТД АМС» пролили світло на ймовірні мотиви здійснення крадіжки . Ще на початку співпраці 2013 року сторони домовилися про те, що ТзОВ «ТД АМС» орендує торгову площу без поточного ремонту і власним коштом проводить капітальний ремонт. Взамін усі витрати , здійснені ТзОВ «ТД АМС» , мали б компенсуватися ТзОВ «Девелопмент Захід Груп» у вигляді зменшення орендної плати. Однак «ТД АМС» нічого не отимала.

Після чого, 20 серпня 2013 року представники ТзОВ «Девелопмент Захід Груп» не допустили працівників «ТД АМС» до об’єкту суборенди у «Трьох слонах», де залишався товар, приватне майно, особисті речі та предмети декору меблевої компанії. Такі кроки посадова особа «Трьох слонів» пояснила, що меблі повернуть лише після повної сплати заборгованості. Після судового процесу «ТД АМС» виплатила всю заборгованість за оренду. Незважаючи на це, меблі які зникли у невідомому напрямку «ТД АМС» не повернули, пояснивши, що це начебто компенсація за невчасну сплату боргу.

За словами учасників конференції, дії вчинені керівництвом торгового центру – схожі на самоуправство і несуть ознаки кримінального правопорушення. Пустимотівським РВ ГУ УМСУ України розпочато кримінальне провадження за заявою ТзОВ «ТД АМС». Загальні збитки підприємців, за словами Наталії Пограбської становлять близько 1 млн. 800 тис. грн. Справа також розглядається у Господарському суді Львівської області, де завтра, 27 травня, о 10:40 відбудеться четверте судове засідання.

Про свої проблеми, які мали зі згаданим центром на прес-конференції розповіли також і інші підприємці - Зіновій Знак і Зеновій Смітлак. У Зеновія Смітлака зникло журнальні столи на суму близько 150 тис. грн, в другого ж меблі для дому, на загальну суму 250 тис. грн.

Також постраждав Тарас Варивода, який надав своє своє авто в оренду для ТзОВ «Девелопмент Захід Груп», аби завозити і відвозити робітників від кільцевої до ТЦ «Три слони». За словами Тараса Варивода за його надані послуги, ТзОВ «Девелопмент Захід Груп» винен понад 120 тис. грн.

Натомість, представники «Девелопмент Захід Груп» повідомили, що чекають рішення суду аби прокоментувати справу. Натомість, у відзиві на позовну заяву представники зазначили, що «Відповідачем не чинилися перешкоди в отриманні позивачем свого майна із суборендованої площі об’єкта суборенди». Як підтвердження суду було надано акт приймання-передачі (повернення) об’єкта суборенди 13 вересня 2013 року із зазначення про відсутність претензій сторін. У задоволенні позову відповідач просить відмовити.

 

11242052_856410334396676_1728525917_o 11267765_856410327730010_2131589307_o 11268971_856410331063343_1218931166_o

Дивись.інфо готове надати місце для детальніших коментарів усіх зацікавлених сторін

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: