Жителі вулиці Снопківської у Львові не хочуть пішохідного переходу нового зразка (відео)

На вулиці Снопківській у Львові вже сьогодні, 9 червня, мав би бути облаштований пішохідний перехід із підвищенням та острівцем безпеки. Проте частина мешканців будинку, який саме навпроти цього переходу, завадили таким змінам, адже досі вони там паркували свої автівки.

"Як я повинна під'їхати меблі завезти, як швидка має під'їхати, скажіть?" - обурюється мешканка вулиці Снопківської пані Зоряна, пише Західнет.

Натомість, як має під'їхати до будинку карета швидкої, якщо там запарковані автівки - люди не переймаються, адже самі ставлять машини під своїми ж вікнами. Інша частина жителів хоче, аби перехід облаштували.

"Мене, наприклад, не влаштовують ті машини, які стоять впродовж дороги. Щодо швидкої, то вона має право заїхати навіть на тротуар. Якщо перехід цивілізовано і гарно зроблять, то ми тільки за", - наголосила мешканка вулиці Снопківської пані Ліда.

Згідно з проектом, після реконструкції вулиці Стуса, рух на Снопківській буде одностороннім. Відтак, вона втратить магістральне значення. Тут хочуть сповільнити рух машин. Саме для цього пішохідний перехід повинен бути підвищеним та мати острівець безпеки, аби водій добре бачив пішохода. Такий перехід вже є на вулиці Січових Стрільців та кількох інших вулицях міста.

"Усі ці заходи спрямовані на те, щоб рух на вулиці був заспокоєним. Тобто, щоб машини рухалися зі швидкістю приблизно 30 км/год", - пояснив інженер ЛКП "Львівавтодор" Ігор Могила.

Заступник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід також додав, що такі пішохідні переходи вже є звичною практикою у низці європейських країн: "Він тут є дуже потрібен, тому що тут поруч є школа і є скорочений прохід з вулиці Снопківської на вулицю Свенціцького".

Також на вулиці Снопківській передбачені і велодоріжки.

Увага,львівяни!!! Одну з найгарніших вулиць Львова Снопківську влада хоче спаскудити зупинкою для маршруток у недоречно...

Posted by Юрій Саєнко on 9 червня 2015 р.

Шановні друзі журналісти, депутати, адвокати) Потрібна ваша компетентна допомога!!! Рідко звертаюся але в цій ситуації т...

Posted by Еріка Шановна on 8 червня 2015 р.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: