На Львівщині завершується "Літо-2015"

Під час операції «Літо-2015» працівники Камянко-Бузького райвідділу міліції виявляють неповнолітніх правопорушників, проводять з ними профілактичні бесіди, виявляють факти продажу алкоголю неповнолітнім, перевіряють водойми тощо, повідомляє ГУ МВС України у Львівській області.

«Дехто з батьків навіть не здогадується, що перебування дітей у закладах, де торгують спиртним, та ще й після 22.00 години – це серйозне адміністративне правопорушення, за яке передбачена відповідальність. У наші обов’язки входить виявлення таких порушень. У переважній більшості випадків ми обмежуємось бесідами з дітьми та їх батьками, але у двох випадках таки змушені були скласти на батьків адмінпротоколи за неналежне виховання дітей», - розповіла оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей Камянко-Бузького райвідділу міліції капітан міліції Ірина Чередник.

Операція розпочалась 25 травня і завершується 8 вересня. Окрім рейдів вулицями міст та сіл району правоохоронці відвідали чотири дитячих табори та перевірили усі водойми, роз’яснюючи дітям правила безпечної поведінки на воді.

«Під час операції у одному з сіл району ми встановили особу неповнолітнього, котрий обікрав одиноку стареньку односільчанку. Жінка попросила хлопця допомогти почистити вікна у її будинку, а він вкрав з її гаманця пенсію. За цим фактом відкрито кримінальне провадження», - розповіла оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей Камянко-Бузького райвідділу міліції капітан міліції Христина Івашків.

Також правоохоронці виявляють та притягують до адміністративної відповідальності продавців, котрі всупереч законодавству України продають неповнолітнім цигарки та алкогольні напої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: