«…Forgotten By World»: скалічені тіла і душі

11215504_492963090876565_2189951716324257282_n

Наталя, Сашко, Тетянка, Даринка, Юля, Сергійко, Оленка, Іруся, Софійка – усіх цих дітей об’єднує війна. Не з телевізора чи Інтернету вони знають, як виглядають міни, як зі свистом снаряди розсікають повітря, як і де треба ховатися під час бомбардування.

А ще всіх цих дітей об’єднує те, що вони стали частиною проекту «…Forgotten By World», покликаного допомогти дітям війни, дітям Донбасу…

Іванко, Стаханов, 9 місяців

В Івана є сестра-близнюк, Поліна. Діти народилися 4 січня 2015 року – на 27-му тижні вагітності. При народженні лікарі дали хлопчикові всього 4 бали за шкалою Апгар. Перші два місяці свого життя Іван провів у реанімації пологового відділення в лікарні Запоріжжя. Наступні два місяці в неонатальному відділенні тієї ж лікарні. Після випробувань, лікарі в запорізькій лікарні поставили діагноз вродженої змішаної втрати слуху IV рівня і вади серця. Іван і його батьки будуть запрошені до Варшави, де хлопчик зможе пройти діагностику в центрі оториноларингології і на кафедрі кардіології.

Даринка, Краматорськ, 5 років

У дівчинки травматична ампутація плеча і плечового поясу. У Даринки немає правої руки, все своє коротке свідоме життя їй доводиться вчитися жити і все робити тільки однією лівою рукою. У дівчинки почалася деформація хребта і прогресує сколіоз. Вона зараз живе в притулку в Краматорську: тата немає, йде процедура позбавлення мами батьківських прав. Потребує корекції та реабілітації. Необхідно, щоб лікарі подивилися, що можна зробити. Хоча б корсет для хребта, а в відношенні руки чи можливий протез.

Таких історій безліч. Кожна ця дитина потребує спеціального лікування та звичайної уваги. Насправді допомогти може кожен завдяки проекту «…Forgotten By World», створеного для того, щоб  нагадати Європейському Союзу, що менш ніж за тисячу кілометрів від їхнього кордону відбувається трагедія, в якій страждають  невинні діти. Головна мета проекту – збір коштів  на лікування дітей зі Східної України – території охопленої війною. До акції приєдналися  знамениті польські та закордонні фоторепортери, які своїми роботами ілюструють масштаб трагедії, що відбувається зовсім поруч. Почесний патронат над проектом прийняв Посол України у Республіці Польщі Андрій Дещиця.

У Львові виставка відкриється 7 червня в Палаці мистецтв і триватиме два тижні.

Дивись.info – ексклюзивний медіа-партнер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: