Поліцейська місія ОБСЄ – це диявол в деталях, – політолог

d89c476f062829746136e22cf3578afa

Поліцейська місія ОБСЄ – це диявол в деталях. Під поліцейською місією Захід може розуміти зразкових поліцейських у білих комірцях, сама присутність яких змусить росіян втекти назад в Московію.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише відомий український політолог Сергій Таран.

«Сама Московія під поліцейською місією може розуміти спільні патрулювання ОБСЄшників з власними терористами під час «виборів», у яких візьмуть участь лише «місцеві». Україна під поліцейською місією має розуміти тисяч 50 важкоозброєних військовиків, які беруть на себе відповідальність за безпеку на всій окупованій території та за кордоном», – зазначає політолог.

За його словами, деталі наскільки різні, що говорити що «про щось домовилися» не має жодного сенсу.

«Але дискусія на тему поліцейської місії для нас корисна, бо: 1) не ставитиме під сумнів необхідність розширення міжнародної присутності у регіоні; 2) підриватиме монополію Кремля за контроль за окупованими територіями; 3) перекладатиме відповідальність за мир на сході не лише на Україну, а і на Захід», – наголошує Сергій Таран.

Так, сьогодні, на його думку, повноцінний миротворчий контингент на сході виглядає малоймовірним. Але час працює не на Росію.

«І тому те, про що у Кремлі ще вчора не хотіли чути, завтра може стати для них вимушеною реальністю. І про цю реальність потрібно говорити вже зараз», – написав експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: