В Україні стартувала психологічна програма для учасників бойовий дій

В Україні з'явилася програма, яка сприяє соціально-психологічній адаптації воїнів АТО. У рамках програми 16-17 червня 2016 року в Інституті психічного здоров’я Українського Католицького Університету відбулося навчання тренерів розробленої фахівцями Інституту програми «Соціально-психологічна підтримка адаптації ветеранів АТО», передає прес-служба УКУ.

Участь у тренінгу взяли психологи Збройних Сил України, Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, Психологічної Кризової Служби та інших волонтерських організацій.

Перевагою програми є можливість її реалізації у максимально стислі терміни (5 занять тривалістю по 2 академічні години кожне), ґрунтування на методах доказової психологічної допомоги, а також придатність для засвоєння не лише психологами, але й іншими фахівцями допомагаючих професій.

Програма «Соціально-психологічна підтримка адаптації ветеранів АТО» призначена як для самих ветеранів (учасників бойових дій), так і для їхніх близьких та рідних людей. Вона допоможе набути знань та умінь, незамінних при переході із одних життєвих обставин в інші, сприятиме зміні не-корисних стратегій мислення та поведінки на корисні, відповідні новій ситуації; допоможе соціальному оточенню зрозуміти людину, яка адаптується, і опанувати методи допомоги і їй, і самим собі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: