Українські та польські депутати влаштують «мозковий штурм» на Форумі в Трускавці (Фото)

1466664212576b8514b1cac
Форум регіонального розвитку

Цими вихідними на Львівщині пройде Форум місцевого розвитку. Організовує Форум USAID «Рада», а ініціатором проведення виступила Львівська обласна рада.

Про свої очікування ІА Дивись.info розповів Керуючий справами обласної ради Валентин Харлов.

«У нас є напрямки для роботи: децентралізація, транскордонна співпраця, взаємодія органів місцевого самоврядування з народними депутатами, - розповів Валентин Харлов. - Ми хочемо взяти за приклад польський механізм співпраці влади місцевої і державної, а також їхній швидкий шлях децентралізації. Тому що у нас в цьому питанні немає чіткого руху вперед. Всі хочуть йти до децентралізації, але на кожній ланці поки що це блокується».

Як відомо, результатом Форуму стане підписання Декларації, про діяльність Форуму, про те, як далі спільно будуть працювати українські парламентарі із польськими, регіональна і державна влада.

Валентин Харлов

Валентин Харлов

«Ми не можемо зараз повідомити, як виглядатиме декларація, яку підпишуть учасники за результатом форуму, - додав пан Харлов. - Кожна панель на цьому заході передбачає дискусії, тож ми не можемо спрогнозувати, як себе поведе модератор чи учасники, і будь-яка думка може виникнути в процесі дискусії. До нас на форум приїдуть особи, які займаються управлінням держав, української і польської, тому ми сподіваємось, що тут буде багато запитань, багато відповідей і дискусій. Ми хочемо взяти кращий досвід європейський і на наших прикладах показати, чого би ми не хотіли робити. Фактично, це буде такий «мозковий штурм», який буде відбуватись щохвилини».

Він додав, що гарантом виконання прописаних у Декларації пунктів виступить, зокрема, обласна рада. «Вся діяльність обласної ради нової каденції показує, що ми готові до нововведень, готові впроваджувати позитивний досвід і, відповідно, готові брати за це відповідальність», - додав пан Харлов.

«Програма передбачає три основні заходи. Перше – це відкриття і пленарне засідання, в якому братимуть участь перші особи області і держави, – повідомив Виконавчий директор Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» Василь Лозинський. – Вже підтвердив свою участь голова Верховної ради Андрій Парубій, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, також очікуємо підтвердження по ряду послів, це США, Канади, Польщі та ЄС. Після цього розпочинаються дві секції. Одна, це дуже важлива на сьогодні тема, децентралізація. Беруть в ній участь наші польські колеги, які вже пройшли цей шлях і можуть поділитись як позитивним, так і негативним досвідом. Друге питання – це проекти транскордонного співробітництва України і Польщі».

Василь Лозинський

Василь Лозинський

Детальніше про те, кого із поважних гостей очікують на Форум, дивіться тут. Інформаційний партнер – ІА Дивись.info.

Фото Микита Печеник

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: