В Україну прибули вакцини від сказу

В Україну в п'ятницю прибули 91,393 тис. доз вакцини для профілактики сказу, закуплені за кошти держбюджету.

В Україну в п'ятницю прибули 91,393 тис. доз вакцини для профілактики сказу, закуплені за кошти держбюджету, передає Інтерфакс-Україна.

У Міністерстві охорони здоров'я, дотепер вакцина пройшла процедуру розмитнення.

Вакцини «Рабіпур®РСЕС» закупив Дитячий фондом ООН (ЮНІСЕФ) за кошти держбюджету, виділені в 2015 році.

Як повідомлялося, закупівлі вакцин за кошти держбюджету 2015 року проводилися міжнародними організаціями ЮНІСЕФ та ПРООН, договори з якими були підписані в жовтні 2015 року, а кошти на закупівлю були перераховані їм в грудні 2015 року.

МОЗ повідомляв, що на першу декаду серпня цього року планується поставка всієї кількості вакцини для профілактики кашлюку, дифтерії, правця (АКДП) - 1,77 млн доз, вакцини для профілактики дифтерії, правця у дорослих (АДС-М) - 1,6 млн доз, бівалентної оральної вакцини проти поліомієліту – 1,378 млн доз і чергова поставка вакцини проти гепатиту В - 450 тис. доз. Вакцина для профілактики туберкульозу в кількості 2,5 млн доз буде поставлена протягом серпня 2016 року.

У ЮНІСЕФ зазначали, що дотримання графіка поставок вакцин залежить від своєчасної реєстрації вакцин.

Експерти фонду підкреслювали, що, згідно з міжнародною практикою закупівель вакцин, які веде Офіс із закупівлі і постачання ЮНІСЕФ у Копенгагені, середньостатистичний цикл процесу закупівель в середньому триває один рік, країни замовляють вакцини на два-три роки вперед. Наприклад, якщо країна замовляє вакцини на 2017 рік, то процес закупівель повинен початися не пізніше початку 2016 року.

Заявником закуплених ЮНІСЕФ вакцин від сказу «Рабіпур®РСЕС» виступає «ГлаксоСмітКляйн Експорт Лімітед» (GSK, Великобританія). Вакцини виготовлені компанією «Кайрон Берінг Вакцинс Приват Лтд.» (Індія).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: