В Україні проведуть перепис населення

Уряд ініціював створення міжвідомчої групи для оцінки чисельності та статево-вікового складу населення України і прогнозування демографічного розвитку країни.

Про це інформує УНІАН, з посиланням на прес-службу Міністерства соціальної політики.

«Зараз у нас така ситуація, що ми маємо військові дії на Сході, анексію Криму. Нам варто провести перепис, щоб оцінити втрати людських ресурсів і розуміти неконтрольований міграційний рух», - цитує прес-служба міністра соціальної політики Андрія Реву.

У Мінсоцполітики наголошують, що відсутність інформації про чисельність та статево-віковий склад населення створює загрозу національній безпеці країни, оскільки ці дані є фундаментом при визначенні військового контингенту і мобілізаційного потенціалу, робочої сили, бюджетних витрат, що спрямовуються на надання освітніх, житлових, транспортних та інших соціальних послуг, оцінки ризиків, пов`язаних з безробіттям і бідністю.

 
За результатами оцінки демографічного розвитку України буде розроблено демографічний прогноз. «Відповідно, будуть підготовлені і представлені Кабінету міністрів рекомендації щодо формування та реалізації державної політики демографічного розвитку та пропозиції щодо внесення змін до законодавчих актів, спрямовані на поліпшення демографічної ситуації в Україні та запобігання демографічній кризи», - йдеться у повідомленні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: