Сьогодні у Польщі жінки протестуватимуть, вбравшись у чорне

Сьогодні, 3 жовтня, відбудеться всепольський протест жінок. Громадська ініціатива, відома також під назвою «чорний понеділок», почалася в соціальних мережах в рамках протесту проти можливого посилення положень закону про заборону абортів.

Сьогодні, 3 жовтня, відбудеться всепольський протест жінок. Громадська ініціатива, відома також під назвою «чорний понеділок», почалася в соціальних мережах в рамках протесту проти можливого посилення положень закону про заборону абортів, інформує Польське радіо.

Мова йде про громадянський проект закону, що повністю забороняє переривання вагітності та кримінальну відповідальність усім, хто на це зважиться. Нещодавно польські депутати спрямували на подальше обговорення у сеймових комісіях.

У столиці Польщі демонстрація розпочнеться пополудні на Замковій площі. В рамках акції у день протесту жінки вдягають у все чорне, а також не виходять на роботу, використовуючи право взяти вихідний день за власним бажанням. Протести заплановані також у багатьох польських містах, зокрема у Вроцлаві, Лодзі та Кракові.

Нагадаємо, 1 жовтня біля стін Сейму у Варшаві відбулася акція проти заборони абортів під гаслом «Жарти скінчилися. Моє тіло – моя справа».

Прибічники громадянського законопроекту про заборону абортів заявили про проведення у понеділок протесту у відповідь.

Водночас у Польщі молитимуться «за тих, хто приймає рішення про юридичний захист людського життя від зачаття до природної смерті у Польщі». Літургії з цієї нагоди відбудуться у Варшаві, Лодзі та на Ясній Горі. Організатори молитов закликають вірян приходити у білому одязі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: