Цьогоріч у медицину Львова інвестовано 70 мільйонів

Цьогоріч у медицину у Львові інвестовано 70 мільйонів гривень коштів міського бюджету.

За словами Володимира Зуба, начальника міського управління охорони здоров’я, 60 млн. виділено на придбання обладнання і ще понад 10 млн. – на проведення ремонтів та реконструкцій у закладах охорони здоров’я.

Він розповів, що до кінця року запрацюють три рентгено-операційні, де встановлені сучасні С-арочні рентгенівські системи для проведення оперативних втручань як на кістках, так і на жовчних протоках, протоках підшлункової залози, сечоводів. Техніка уже завезена і проходить етап вводу і отримання усіх необхідних дозволів.

«Для шести поліклінік, за районним принципом закуплено цифрові флюорографи. Відкриємо амбулаторію на Рясне, 2 і до кінця року на Тернопільській, 9. До кінця року плануємо відкрити мережу кабінетів реабілітації у поліклінічних закладах з тим, щоби люди, які мають проблеми втраченої рухової функції, могли отримати необхідне  лікування як в стаціонарі, тобто у лікарні швидкої допомоги, так і в поліклініках», - розповів начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Також Володимир Зуб зауважив, що цього року реалізують  безпрецедентний для Львова і України проект.

«Ми повністю оновлюємо наркозно-дихальне обладнання в наших операційних у всіх закладах – 1, 3, 5, 8 лікарні, лікарня швидкої допомоги,  пологовий будинок. 29 одиниць, з них 15 наркозних апаратів і 14 апаратів ШВЛ. Таких закупівель на загальну суму 30 млн. в Україні в останні роки точно не проводилось, і гордий тим, що ми завдяки колегіальному рішенню до кінця року системно вирішуємо це питання, тому безпека пацієнтів і безпека лікарів під час оперативних втручань буде забезпечена».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: