ГПУ підозрює ЛМР у заниженні ціни на землю, яку продали під індустріальний парк

1008334

Йдеться про земельну ділянку площею понад 30 гектарів, поблизу Рясне-2, яку голландська компанія «СіТіПарк Львів» придбала для будівництва індустріального парку, пише ІА Дивись.info.

Йдеться про земельну ділянку площею понад 20 гектарів, поблизу Рясне-2, яку голландська компанія «СіТіПарк Львів» придбала для будівництва індустріального парку, пише ІА Дивись.info.

За словами начальника юридичного управління Львівської міської ради Гелени Пайонкевич, слідчим ГПУ були надані відповідні земельні ухвали, тендерна документація, а також документи щодо оцінки землі. Окрім цього, Гелена Пайонкевич наголосила, що всі ухвали були публічними, а також додала, що у Європі земельні ділянки під індустріальні парки надають безкоштовно.

«Сьогодні до нас прийшли представники Генеральної прокуратури з постановою Печерського районного суду міста Києва про проведення обшуку в приміщеннях міської ради. Оскільки ми вважаємо, що нам нема чого боятися, ми прийняли рішення співпрацювати з представниками Генеральної прокуратури. Провели нараду, зібрали всіх необхідних посадових осіб, і всі документи, які цікавили колег з Генпрокуратури, вони отримали добровільно. Тобто, якщо ви зараз пройдетеся коридорами міської ради, ви побачите, що в жодному з кабінетів обшук не проводиться, ми всі документи на їхню вимогу їм надали», - сказала Гелена Пайонкевич.

Як інформують у прес-службі ГПУ досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Львівської міськради всупереч інтересам служби уклали з суб’єктом господарювання договір купівлі-продажу земельної ділянки за ціною 52 мільйони гривень, не зважаючи на те, що нормативно-грошова оцінка даної земельної ділянки складала 140 мільйонів гривень, чим заподіяли збитки в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, як ми писали раніше, міський голова Львова Андрій Садовий зізнався, що інвестора не цікавить наразі будівництво індустріального парку через несприятливий інвестиційний клімат в Україні.

Додамо, як було раніше зазначено, департамент містобудування ЛМР проводив оцінку землі і сказав, що вона коштує 52 мільйони.

Зазначимо, що редакція ІА Дивись.info уже відправила відповідний запит про нормативно-грошову оцінку ділянки в обласне управління Держгеокадастру.

15053189_1242409035798178_1287597146_o

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: