Депутат просить перевірити законність спорудження багатоповерхівки поблизу колишнього концтабору

У безпосередній близькості до Меморіального музейного комплексу тоталітарних режимів «Територія Терору», за адресою просп. В. Чорновола, 45-б, на території, де радянською окупаційною адміністрацією в нелюдських умовах утримувалися і відправлялися «етапами» у виправно-трудові табори ГУЛАГу мешканці Західної України, розпочалося будівництво

16-поверхового житлового будинку під назвою Diplomat Tower». 

Про це йдеться у зверненні депутата Львівської міської ради Тараса Чолія, передає ІА Дивись.info.

Як повідомив депутат, 27 квітня 2016 року Департамент ДАБІ у Львівській області зареєстрував декларацію про початок будівельних робіт № ЛВ 083161182908 щодо об’єкту «Будівництво ТОВ «Горизонт-Захід 1» офісного центру з підземними автостоянками; Львівська обл., м. Львів, просп. В’ячеслава Чорновола, 45-Б». Водночас на сайті забудовника розміщена інформація про продаж 1-2 кімнатних квартир у житловому комплексі Diplomat Tower.

Депутат також стверджує, що управління охорони історичного середовища Львівської міської ради не надавало позитивних висновків щодо історико-містобудівного обґрунтування та рекомендувало розглядати питання забудови й облаштування ділянки на просп. Чорновола, 45 б комплексно з врахуванням наявності меморіального комплексу «Територія Терору».

Відтак депутат вимагає перевірити законність реєстрації ТОВ «Горизонт-Захід 1» декларації про початок будівельних робіт № ЛВ 083161182908 від 27.04.2016 р. та правдивість вказаних замовником будівництва у декларації даних, а також надати копію зареєстрованої декларації № ЛВ 083161182908 від 27.04.2016 р. по об’єкту «Будівництво ТОВ «Горизонт-Захід 1» офісного центру з підземними автостоянками; Львівська обл., м. Львів, просп. В’ячеслава Чорновола, 45-Б.

За словами депутата, інспекція ДАБК не була допущена на будівництво і не змогла провести там перевірку.

Міський голова Андрій Садовий заявив, що з цього приводу потрібно підготувати звернення до правоохоронних органів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: