Європейська мовна спілка висловлює розчарованість забороною Самойловій відвідати Україну

Європейська мовна спілка висловлює глибоку розчарованість забороною російській співачці Юлії Самойловій відвідати Україну для участі у пісенному конкурсі «Євробачення».

Про це пише УНІАН.

Про це йдеться у повідомленні Європейської мовної спілки, яка є організатором конкурсу.
У спілці повідомили, що отримали підтвердження про те, що українська влада запровадила заборону на в`їзд російській виконавиці Самойловій, яка була обрана представляти Росію на конкурсі «Євробачення».
«Ми повинні поважати місцеві закони приймаючої країни, однак ми глибоко розчаровані цим рішенням і вважаємо, що це суперечить одночасно духу конкурсу і принципу належного представництва усіх країн, які є основою цінностей цього конкурсу», - йдеться у повідомленні.

«Ми продовжимо діалог з українською владою з метою забезпечення того, щоб усі артисти могли виступити на 62-му пісенному конкурсі «Євробачення» в травні у Києві», - наголосили у спілці.

Нагадаємо, що Самойлова у червні 2015 року брала участь у гала-концерті «Світ спорту і добра» на території окупованого Росією Криму, куди в’їхала з порушенням встановленого Україною порядку, чим порушила українське законодавство.

Як зазначила голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз, будь-які виключення стосовно російської співачки поставили б під сумнів принцип рівності осіб перед законом, адже нею скоєно злочин, що передбачений ст. 332-1 Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: