Україні загрожує відсторонення від «Євробачення»

_93870629_16300083_1736375423055155_1499226298399128337_o

Організатори пісенного конкурсу можуть піти на такий крок через ситуацію з Юлією Самойлової.

Якщо протягом найближчого часу не буде знайдено рішення щодо участі Росії в конкурсі, Києву загрожують санкції. Про це сказала в інтерв'ю швейцарському виданню Blick глава Європейського мовного союзу Інгрід Делтенре.

За її словами, «така поведінка України абсолютно неприйнятно». «Конкурс повинен радувати мільйони людей і об'єднувати їх, а не налаштовувати їх один проти одного». Вона висловила жаль, що «Євробачення» використовують для політичних ігор ».

Делтенре додала, що в даний час ведуться переговори з українським президентом Петром Порошенко і прем'єром Володимиром Гройсманом з пошуку «оптимального рішення».

Як пише видання, на даний момент існують три виходи з ситуації: українська влада може скасувати заборону на в'їзд Самойлової; він може почати діяти вже після її виступу на конкурсі; або співачка може взяти участь дистанційно (на що, втім, не згодні ні російська, ні українська сторони).

Нагадаємо, 22 березня СБУ заборонила в’їзд на територію України Самойловій терміном на три роки. За словами керівника Управління взаємодії зі ЗМІ та громадськістю СБУ Олени Гітлянської, «рішення прийняте на підставі отриманих даних про порушення нею законодавства України».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: