На Львівщині після ДПА зменшилася кількість запланованих медалістів

teXOPeb6JMs
Фото ілюстративне. Джерело: Марічка NEWS

У Львівській області зменшилася кількість запланованих медалістів у школах після складання державної підсумкової атестації у формі ЗНО.

Про це під час прес-конференції розповіла директорка департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Любомира Мандзій, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

Любомира Мандзій відзначила, що після здачі ДПА на Львівщині зменшилася кількість запланованих медалістів. Так, в області очікували побачити 801 особо з золотою медаллю і 292 претендували на срібну медаль.

«Після результатів ЗНО ми маємо сьогодні 527 випускників із золотими медалями і 184, які отримають срібні відзнаки, — зазначає директорка департаменту. — Маємо ще 48 заяв, які подані на апеляцію. Впродовж чотирьох днів будуть результати по них».

Читайте також: Абітурієнтів застерегли від коригувань балів у сертифікатах ЗНО

Любомира Мандзій також зазначила, що минулого року на Львівщині було 748 претендентів на золоту медаль, а отримали її 581 особа.

Натомість, цього року 4 особи, які претендували на срібну медаль, отримають золоту.

Нагадаємо, Львівщина посіла друге місце за кількістю осіб, які отримали максимальний бал ЗНО. Крім того, сьогодні стало відомо, скільки робіт абітурієнтів анулювали через порушення. Також Лариса Середяк, директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти повідомила, що цього року на Львівщині зросла явка учасників ЗНО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: