Фотограф подорожує планетою та знімає жителів етносів, що зникають (фото)

33

Фотограф, житель Австралії Олександр Хімушин вже 9 років знаходиться в подорожі й працює над серією знімків під назвою Світ в обличчях.

Він відвідав 84 країни, де знімав людей у віддалених місцях, пише НВ.

Хімушин каже, що придумав свій проект в 2014 році. Тоді він переглядав фотографії пейзажів з чергової подорожі й побачив серед своїх робіт безліч портретів. «Я раптом зрозумів, що саме ці люди зробили мої поїздки такими незабутніми. Я почав згадувати обставини, в яких були зроблені всі картинки. Що, якщо зібрати їх разом?» - розповів він PetaPixel.

Фотограф почав збирати зображення та отримав близько 200 портретів людей з усього світу. Тоді він зрозумів, що це те, що йому варто було робити весь цей час. Так народився проект, і він почав подорожувати непротореними шляхами, а не популярними туристичними місцями.

Проект Мир в обличчях - це «портрети звичайних, але й незвичайних людей по всьому світу». Хімушин хоче показати розмаїття світу, в якому всі ми живемо, через портрети людей різних національностей, в першу чергу етнічних меншин, які зникають.

«Іноді я думаю, так багато людей захищають рідкісні види тварин, але не багато турбуються про етнічні групи, які знаходяться на межі зникнення. Я вважаю, що моя місія - сфотографувати їх. Тому для мене є два основні чинники: терпимість, світ, мультикультуралізм, по-перше, а також увага й повага, по-друге», - говорить фотограф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: