Зустріч Трампа з Путіним вимагає ретельної підготовки і прямої розмови, – WP

1
фото: відкриті джерела

Трампу слід відкласти в сторону своє захоплення Путіним і протистояти російському президенту зі складними питаннями. Ця зустріч не про те, щоб бути друзями, а про нагальний бізнес. Порядок денний досить повний.

Про це пишуть автори газети The Washington Post, аналізуючи майбутню зустріч двох президентів, що має відбутися цього тижня у Гамбурзі.

Зокрема, Трамп просто не може не дорікнути Путіну за спроби Росії втрутитися на президентські вибори 2016 року. Він повинен пояснити, що США цього не потерплять, і крапка, йдеться в публікації.

Щодо України Трампу потрібно продемонструвати рішучість, підкреслює видання. «Росія розпалювала збройне повстання і захопила Крим, порушуючи міжнародні норми, а тепер продовжує провокувати насильство на Донбасі. Трамп не повинен залишити у Путіна сумнівів у тому, що США не відмовляться від санкцій, введених через ситуацію в Україні, поки умови мирних угод не будуть виконані», - зазначає The Washington Post.

Також, на думку видання, лідери повинні обговорити сирійський конфлікт, намагаючись уникнути безпосередніх бойових дій попри те, що Вашингтон і Москва переслідують зовсім різні військові цілі, йдеться далі в матеріалі.

Крім того, автори вважають за необхідне відновити військову співпрацю, а також роботу з нерозповсюдження ядерної зброї та вирішити конфлікт навколо Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

«Навіть у найтемніші часи «холодної війни» Сполучені Штати та Радянський Союз спілкувалися один з одним, і потреба в цьому сьогодні не менш важлива. Ця зустріч, можливо, задовольнить бажання Путіна виглядати світовим лідером, і він буде намагатися виявити слабкості Трампа. Путін страждає від давніх нерозумінь Заходу і США, і буде тільки корисно поговорити з ним прямо, якщо розмова буде ретельно підготовлена», - роблять висновок автор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: